Potentie

Potentie

Het Grote DATE Dilemma: kop houden, en laat je smart phone thuis

date
Nooit doen op je eerste date? Praten over je ex. Je mobiel opnemen. Praatjes verkopen en 12 andere do’s en dont’s.

JE MOET JE VOORBEREIDEN ALS EEN ROOFDIER

Ik kwam veel te laat op mijn laatste date. Je moet als een roofdier vooral de buurt verkennen. Ik kwam te laat omdat ik Café Ritter met Café Landtman had verwisseld. We hadden telefonisch afgesproken in een koffiehuis in Wenen, om 16.00 uur exact. Omdat we daar allebei voor ons werk in de buurt waren. Zo’n buitenlandse afspraak – ‘Neem schone kleren en paspoort mee’ – kan de toppen van romantiek scheren. Het kan ook een verpletterende afgang worden.Ik was te laat en dat is erg vervelend. Ik wil er al zijn vóórdat de date binnenkomt. In man-van-de-wereldpose, als alfaman die zich werkelijk overal thuis voelt. Nu zat zij er al. Toen ik eindelijk zwetend binnen kwam, zat zij heel hard en geconcentreerd een Oostenrijkse krant aan een stok te lezen. Pas toen ik halverwege het Café was, keek zij verstrooid op met een blik van ‘Da’s waar ook, ik had ook nog een afspraak; nou, dan lees ik straks dat superinteressante Duitstalige artikel over Visualisierung der Kriegsgeschehnisse im Expressionismus und Kubismus wel verder uit’. Ik had het idee dat ik haar stoorde en vergat al mijn ingestudeerde spitsvondigheden. Ik was de controle kwijt. Het is toch nog goed gekomen (ik heb 3 leuke jaren met haar gehad), maar het scheelde niet veel.

Zoek een lekkere stoel met zicht op de deur

Vrienden met first dates nemen graag met mij, dr. Harri, de dating routine door. Vriend X komt altijd expres 5 minuten te laat op zijn eerste date. Dat komt hierdoor: hij heeft 1 x een half uur voor niets zitten wachten, en dat was fnuikend voor zijn zelfbeeld. (‘Ze vinden me al niks bij nader inzien vóórdat ze me zien.’) Hij loopt nu alleen naar binnen, nadat hij zich ervan heeft overtuigd dat de dame in kwestie (kan natuurlijk ook een heer zijn) is gekomen. Hij is overigens nog steeds alleen. Vriend Y zit op mijn lijn. Dat is: altijd ruim op tijd arriveren en je settelen. Met je rug tegen de muur in een lekkere stoel met zicht op de deur en de zaal (Bijkomend voordeel: zij kan je dan niet nakijken als je wankelend naar het toilet loopt, daar worden wij altijd knap nerveus van, die ogen in je rug.) Pilsje vooraf om de zenuwen te blussen. Menukaart alvast bestuderen en door-Googlen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan of tegenvalt als je niet weet wat een Daiquiri is. (‘Oh, maar dat leg ik je met plezier uit. Een Daiquiri wordt gemaakt met limoensap, witte rum en…’).

Maak je eerste date fuckin’ EPIC!

Dus: gewoon ruim op tijd komen, geen gekkigheidjes. Voor uw verdere gemak nog 14 do’s en don’t voor uw eerste date, van mijn vriend en ik.

 1. Poets je tanden tevoren.
 2. Geen verwassen T-shirtje aantrekken. Je blameert de date die in haar mooiste jurk komt.
 3. Een beetje parfum is leuk. Geen deciliter.
 4. Geef een box, niet zoenen. Da’s voor later..
 5. Nooit je mobiel opnemen tijdens het gesprek. Zet ‘m uit.
 6. Praat niet over je vorige relaties.
 7. Praat nooit over die ‘stomme ex’ van je.
 8. Luister! Niet alleen maar zenden met heldenverhalen.
 9. Geen handen op armen of schouders leggen. Dat is iets voor de derde keer.
 10. Niet bijdehant gaan doen (‘Lactosevrij? Daar geloof ik niet zo in.’ Of: ‘Soyamelk is geen echte melk, allemaal onzin.’)
 11. Luister en stel vragen.
 12. Laat niet merken dat je haar de hele weel ge-Googled hebt. (Mijn vriend en ik raden aan: wél doen vantevoren.)
 13. Zet het niet op een zuipen (tenzij de conversatie trekt als een gloeiend haardje, dan kan het nog een leuke avond worden.
 14. Zeg dat je ‘best wel’ een beetje nerveus was voor deze date. (‘Dat doet het altijd erg goed’, zegt mijn vriend.)

Succes!

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT