Potentie

lijf

Kom je nou of zie ik het niet door de botox?

We worden allemaal ouder, compleet met rimpels. Veel mannen zal het een zorg zijn, maar hun vrouw daarentegen blijft vechten tegen een oud velletje.

De vrouw is onverbiddelijk: als je het geld hebt en je wilt de pijn voor lief nemen, dan gaat de spuit erin. Ook al weet je dat na een half jaar het effect compleet is verdwenen en dezelfde groeven – vaker dieper – weer terugkeren.

Er zit echter een keerzijde aan een spuitje botox. Niet alleen gevoelens van somberheid worden minder (want ze wordt er wel heel blij van), dat geldt ook voor positieve emoties. Het hangt er maar net vanaf welke spieren je behandelt.

Een recente studie van psycholoog Michael Lewis van de universiteit van Cardiff levert echter een heel nieuw inzicht op en dat is dat botox ook een rem zet op je seksleven. Lewis: ‘Als we opgewonden zijn of een orgasme hebben, trekken we daar een bepaald gezicht bij. Tijdens de plateaufase, de fase voor het orgasme, spannen we onze fronsrimpel aan. En ook tijdens het orgasme gebruiken we de gezichtsspieren die mensen vaak met botox laten behandelen.’

Het lamleggen van deze spieren belemmert niet alleen de (opwindende) seksuele communicatie met je geliefde (hoe ver ben jij al?), het vlakt ook je seksuele gevoelens af, ontdekte Lewis.

Proefpersonen die aan zijn onderzoek meededen, hadden meer moeite met het bereiken van een orgasme en de orgasmes die ze hadden, waren minder bevredigend. Je bent misschien niet trots op je ‘seksgezicht’, maar het geeft je wel meer plezier tussen de lakens.

Met dank aan psychologiemagazine.nl

Foto: Getty 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT