Potentie

Potentie

Onderzoek wijst uit: vrouwen vinden mannen met grijs haar aantrekkelijk

Het is onontkoombaar en de één vindt het erger dan de ander: grijze haren. Vrouwen doen er alles aan om het te blonderen, verkleuren, weg te werken.

En mannen? Die laten graag die grijze coupe zien.

Knappe kop

Raar eigenlijk, dat we als vrouwen proberen er altijd jong uit te blijven zien en dat mannen gewoon de boel de boel laten en daarmee alleen maar knapper worden. Irritant? Zeker. Maar eerlijk: een man met grijs haar is een ander gezicht dan een vrouw met grijs haar. We blijken mannen met grijze haren aantrekkelijker te vinden. Sterker nog: 72 procent van de vrouwen vindt mannen met grijs haar onweerstaanbaar lekker en duikt er het liefst mee onder de lakens. En wel hierom.

1. We nemen hen serieuzer
Eerlijk is eerlijk: een man met grijze haren laat zien dat hij over de nodige ervaring beschikt. Hij weet wat er in het leven speelt en is niet bang om zichzelf te laten zien. Dat imponeert en maakt een indruk bij je. Alles wat hij zegt neem je dan ook gelijk serieuzer. Hij zal het wel weten, die man met die grijze baard. Alles uit zijn mond klinkt een stuk interessanter en succesvoller.

2. Ze komen zelfverzekerder over
Grijs haar zorgt voor een statement. Iemand komt vol zelfvertrouwen over als ze beschikken over die grey look. En niets zo charmant als een man die niet twijfelt aan zichzelf, maar vól in het leven staat en daar ook van geniet. Grijs haar laat ook zien dat hij het wel best vindt hoe hij eruitziet: hij verft zijn haar niet om zich anders voor te doen dan hij is. Ook dat is aantrekkelijk, natuurlijk.

3. Ruiger en sexy
Vijftig tinten… Je snapt ‘m. Zeker als je denkt aan stoppels. Grijs zijn ze nog veel knapper. Zie je George Clooney al voor je?

4. Vaderfiguur
En dan is het nog het vaderfiguurmoment. Een man met grijs haar doet onbewust of bewust toch denken aan een wijze vader, en die kun je als vrouw soms maar al te graag nodig hebben. Het geeft je een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid. Je wilt met zo iemand wonen en je leven delen. En ook niet onbelangrijk: zo iemand geeft je het gevoel dat hij zélf een goede vader zou zijn voor zijn nakomelingen. All we want in een man, toch?

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT