Potentie

Potentie

Virtual reality-seks echt leuker dan de ‘real thing’?

Nooit was de seks zo vrij als in de jaren zeventig. Maar dat was níets, met wat ons in de toekomst te wachten staat.

Als er een tijd was, waarin er een vrij seksuele moraal heerste, was dat wel in de in de jaren ’70.  In relatief veel Nederlandse relaties was polygamie geaccepteerd. In de toekomst wacht ons een nieuws soort polygamie. Die van de virtuele wereld. Trendwatchers Mabel Nummerdor en Jeanneke Scholtens verdiepten zich de afgelopen twee jaar in de toekomst van seks en brachten er een boek over uit: Holy Fuck. In dit boek beschrijven ze in zeven tijdperken, hoe (-en of ) seks tot 2075 in ons leven een rol speelt. . Zo ziet volgens hen die seks eruit.

  • De huidige norm van monogamie verdwijnt langzaam. Niet dat we nu opeens heel veel nieuwe partners van vlees en bloed gaan toestaan. Maar virtueel vreemdgaan wordt steeds meer acceptabel.
  • Virtueel vreemdgaan is zo leuk en spannend dat dit ‘the real thing’ wel eens kan gaan vervangen.Straks zitten me met onze geliefde op de bank en hebben een Virtual Reality (VR) bril op en beleven dan onze seks met…
  • … Michelle Pfeiffer, Julia Roberts of met wie je maar wilt.
  • Haptic Suits zijn pakken waarmee je nu al iemand anders die aan de andere kant van de wereld is, kunt voelenAls je die combineert met een VR-bril, dan is namaak (bijna) net zo echt als ‘echt’.

Artikel gaat onder afbeelding verder

het boek 'Holy Fuck'

  • Seks met robots wordt steeds meer gewoon. Robots gaan steeds meer op mensen lijken en kunnen straks zelfs empathische gevoelens ontwikkelen.
  • Nu al wordt gesproken over VR-lenzen. Die doe je op je ogen en terwijl je seks hebt met je partner, beleef je dit met een virtueel personage.
  • Safe seks krijgt een heel andere betekenis. Het gaat dan vooral om virtuele veiligheid: ‘help, mijn vibrator is gehackt’.

Beeld: Image by Freepik

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT