Fantastic Women

Fantastic Women

De heetste ex van Koning Alex! Hoe is het met… Frederique van der Wal?

Frederique van der Wal was – nog ver voor Doutzen Kroes - Nederlands eerste internationale supermodel. Ze brak ook door in Hollywood en had zelfs even een hete relatie met Koning Willem Alexander!

Het is nauwelijks meer voorstelbaar, maar eind jaren tachtig was het beroemde Victoria Secret een betrekkelijk klein en vooral beginnend lingeriemerk. Net vers vanuit Nederland naar New York verkast, werd de jonge Frederique van der Wal aangenomen als spannend aangekleed boegbeeld van Victoria Secret. Daarna ging het snel. Ze verscheen op honderden covers, van Cosmopolitain tot Vogue.

Fling met W.A.

In die tijd schijnt ze – zo gaan al lang keiharde geruchten – een fling gehad hebben met Willem Alexander. Iets wat ze zelf bevestigd noch ontkent. Insiders beweren dat het getortel net plaatsvond voordat de kroonprins Maxima ontmoette. Ook oud-president Trump zou een poging met onze Hollandsche schone hebben gewaagd.

Trump afgepoeierd

Maar de vastgoedmagnaat werd effectief afgepoeierd door de ongenaakbare Frederique met haar patriciërs-mondje. Eind jaren negentig maakte ze een succesvolle jump naar Hollywood, waar ze gelijk werd opgesteld met A-listers.  Zoals in Wild Wild West met Will Smith, in The Million Dollar Hotel met Mel Gibson en we zagen haar ook in Celebrity van Woody Allen naast Charlize Theron. Niet slecht!

Eigen bedrijf failliet

Dat ze haar Hollandse roots niet verloochende, bleek uit haar keuze om het allereerste bloemenmerk ter wereld te lanceren: Frederique’s Choice. De nering bestaat nog steeds, al berichtte Quote recent dat het in Nederland gevestigde bedrijf failliet was verklaard. Later bleek dit een klein dispuutje te zijn met een boze schuldeiser. Sterker nog: Frederique rendeerde prima in Corona-tijd.

Toyboys

Op mannengebied is Frederique wat grilliger. Aan een Hollywood-producent hield ze een dochter (en hartsvriendin) over. Deze relatie liep stuk, waarna nog enkele meer serieuze en minder serieuze (waaronder enkele toyboys!) relaties volgden. Op dit moment zou Frederique (inmiddels 54), die nog steeds in New York woont, weer vrijgezel zijn. Laat Willem Alexander het maar niet horen!

Falder.nl is de grootste site voor mannen van 50-plus van Nederland.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT