Fun

mannenpraat

Wie tekent de nieuwe buurman van jarige Donald Duck?

Het grootste mannenweekblad, Donald Duck, start een zoektocht naar nieuw stripfiguur. Iedereen, jong én oud, mag de tekenspullen pakken, de fantasie de vrije loop laten en een nieuwe buur voor Donald bedenken.

Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van Nederlands bekendste eend, Donald Duck, organiseert Donald Duck Weekblad een bijzondere wedstrijd. Om de aspirant-tekenaars op weg te helpen deelt het vrolijke Weekblad tekentips, tekenvideo’s en organiseert het een online tekenmasterclass door een van de striptekenaars van Donald Duck Weekblad. Het winnende stripfiguur verschijnt binnenkort écht in de verhalen in de Donald Duck. Ontwerpen kunnen tot en met 26 juni 2024 worden ingestuurd via DonaldDuck.nl/nieuwebuur.

De leukste inzendingen worden uitgewerkt door een Donald Duck tekenaar

Uit alle inzendingen maakt een deskundige jury, bestaande uit Donald Duck redacteuren en tekenaars, een selectie. De ontwerpers van de leukste inzendingen worden op 3 juli uitgenodigd op de redactie, waar een echte Donald Duck tekenaar hun idee verder uitwerkt. Vanaf 10 juli kunnen fans stemmen op hun favoriet. Het winnende stripfiguur wordt eind september bekendgemaakt. Deze krijgt een prominente plek op de cover van Donald Duck Weekblad en verschijnt vanaf dan regelmatig in de avonturen van Donald Duck. Extra leuk: de bedenker van het winnende stripfiguur wint ook nog eens een verblijf in Disneyland® Paris!

Ferdi Felderhof, hoofdredacteur van Donald Duck Weekblad, benadrukt het belang van interactie met de lezers: ‘Betrokkenheid met onze fans is voor ons cruciaal, en we moedigen ze aan om met de redactie mee te denken. Dit houdt ons scherp en relevant. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de Kwaaklaan. Welke dynamiek gaat de nieuwe buur toevoegen? Zal hij of zij zich ontpoppen als een even knorrige figuur als onze bekende rivalen, of wordt dit juist de persoon die Donald en Bolderbast helpt om hun geschillen bij te leggen? Het antwoord ligt in handen van onze fans!’

Fotografie en tekeningen: © Disney

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT