In de voetbalkantine

mannenpraat

Tactiek Koeman onthuld: zo wint Oranje ook van de UK

We dachten steeds: waarom speelt Oranje zo slecht? Dit is waarom, weten we nu. Koeman is door schade en schande heel slim geworden…

In alle wedstrijden laat Koeman het Nederlands Elftal in eerste instantie spelen als een schlemiel. Vaak is de eerste helft niet om aan te zien, Nederland tikt voortdurend achteruit en laat de tegenstander alleen maar het spel bepalen. IJsselmeervogels met een B-elftal oogt vaak nog beter. Maar het is allemaal tactiek, zo blijkt nu. Ze geven met deze kansloze instelling de tegenstander het idee dat Nederland er niks van bakt, dat ze eigenlijk de moed al hebben opgegeven. Na 70 minuten spelen brengt de ervaren Koeman 2 of 3 nieuwe spelers in en de wedstrijd kantelt compleet. De tegenstander is kapot gespeeld en Oranje maakt moeiteloos een doelpunt of 2.

Ronald Koeman – inmiddels 61 jaar – is met zijn uitgebreide ervaring en tactische inzicht gewoon heel slim geworden in de loop der jaren.

Aanvallend voetbal is boeiend en onderhoudend om naar te kijken, maar het zet geen zoden aan de dijk. Met boerenslimheid en een tikkeltje geluk pak je gewoon de beker. Op weg naar de finale speelt zijn leeftijd een dubbelrol; enerzijds biedt het de wijsheid en ervaring die cruciaal zijn in dergelijke belangrijke wedstrijden, anderzijds past hij zich moeiteloos aan aan de dynamische, maar ook praktische aard van het moderne voetbal. De moraal namelijk: slecht voetbal leidt vaak tot de overwinning.

Foto: Getty, Dan Mullan 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT