Mannen van wie we houwen

mannenpraat

Na je 30e geen nieuwe vrienden meer? Onzin!

Geloof me: na je 50e willen al die andere leeftijdgenoten maar al te graag vrienden met je zijn…

Vroeger, ja vroeger, dan had je zo vriendjes. Voetballen? Vissen? Tikkertje doen? Knikkeren? Als er iemand voor je huis stond, had je al een vriendje! En toch gaat het nu niet zo heel anders. Althans dat is mijn eigen indruk. Nederland vergrijst snel. Joh! In mijn straat alleen al tel ik zomaar 6 pensionado’s. Ze lopen met de hond, snoeien hun tuin, fietsen fanatiek op hun racefiets, rijden weer (!) brommer en lopen hard. Ze vragen je mee op hun zeilboot, voor de lunch, een rondje golfen, een biertje of een schaakpartij.

Er is een gezegde dat je na je 30e moeilijk vrienden maakt. Naarmate de jaren gaan optellen, hebben mensen vaak al een vaste groep vrienden en zijn ze mogelijk minder geneigd om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Maar in de praktijk merk ik er helemaal niks van.

Veel mensen – mannen in dit geval – die richting hun pensioen gaan, vinden het geweldig om met ‘lotgenoten’ te praten, te horen wat ze bezig houdt, hoe zij omgaan met stoppen met werken en welke hobby’s ze hebben. Een soort gedeeld sentiment en het gevoel dat de wereld nog aan onze voeten ligt, en dat kan heel goed samen. Oké, toegegeven, de kwalificatie ‘vriend’ geef je niet zo snel aan zomaar iemand waarmee je een keer toevallig hebt opgelopen met de hond. Maar mijn ervaring is dat die ontmoeting vaak een opmaat is naar een relatie die vanzelf diepte krijgt. Op latere leeftijd hebben mensen vaak meer zelfkennis en kunnen ze beter inschatten welke vriendschappen waardevol zijn. Dit kan leiden tot diepere en meer betekenisvolle connecties.

Sta niet stil in het leven, er zijn zo veel andere mannen die het geweldig vinden om samen op te trekken. We zijn straks met heel veel! Zoek ze op, ze lopen allemaal ‘in het wild’! Twijfel je nog om direct ‘live’ te gaan? Sociale media en andere online platforms maken het makkelijker dan ooit om contact te leggen met nieuwe mensen, ongeacht de leeftijd. Ook online gemeenschappen kunnen een bron van nieuwe vriendschappen zijn.

Foto: Brommervrienden Valthe (One Cylinder)

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT