Mannen van wie we houwen

mannenpraat

‘Zolang je gas en licht kunt betalen is er niks aan de hand’

En 12 andere levenslessen die anderen alvast hebben geleerd – hoef jij het alleen maar af te kijken.

 1. “We zijn in wezen een decadente samenleving, met allemaal luxeproblemen. Je hebt dus eigenlijk altijd problemen.” (Freek de Jonge, cabaretier)
 2. “Ik kijk uit het raam en zie mensen heel rare dingen doen. Dan denk ik: ben ik nou gek of zijn zij het?” (Midas Dekkers, bioloog)
 3. “Zolang je gas en licht kunt betalen is er niks aan de hand.” (Robert ten Brink, presentator)
 4. “Ik krijg heel veel brieven van mensen van het platteland die in de stad wonen en zo graag terug willen. Ik begrijp dat. Ik begrijp dat heel goed.”(Daniël Lohues, liedjesschrijver)
 5. “Het is leuk om oude sciencefiction te kijken, zoals Metropolis [de klassieker van Fritz Lang uit 1927].Dan woont iedereen in flatgebouwen en heeft zijn eigen propellervliegtuig. Dat de wereld er kwantitatief op vooruit zal gaan, wil er nog wel in, maar hoe een kwalitatief andere wereld eruit zou moeten zien, weten de regisseurs niet.” (Andre Kuipers, astronaut)
 6. “Verliezen bestaat niet. Je wint altijd iets.” (Arnold Vanderlyde, oud-bokser)
 7. “De vraag is of de mens totale vrijheid kan verdragen. Je verhoudt je altijd tot anderen. Jouw vrijheid grenst aan die van een ander. Er zijn niet voor niets spelregels opgesteld.” (Theu Boermans, regisseur)
 8. “Nederlanders in Nederland zijn erg kritisch op het land. Hoe verder weg je woont, hoe leuker je Nederland vindt.” (Adrian van Hooydonk, ontwerper)
 9. “Rutte is de verpersoonlijking van Nederland: we zijn slim, we zijn handig, goed gebekt en weten ons in de wereldpolitiek prima te redden. De ene keer zijn we neutraal en de andere keer niet. En we liegen, we zijn overlevers. Dat is geen garantie voor de toekomst, maar het gaat wel al driehonderd jaar goed.” (Ko Colijn, politicoloog)
 10. “Ik denk dat we banger zijn om te verliezen, omdát we iets te verliezen hebben.” (Antoine Bodar, priester)
 11. “Het verlies is één, maar als er daarna nooit meer over de overledene gesproken wordt, dan verlies je iemand voor de tweede keer.” (Leopold Witte, acteur)
 12. “Het is altijd goed om nieuwe dingen te proberen” (André van Duin)
 13. “Gerhard Richter [Duits schilder] zei ooit iets wat me erg raakte: ‘Kunst is de hoogste vorm van hoop.’” (Steve McQueen, regisseur, woonachtig in Amsterdam).

Foto: Image by Freepik 

Dit artikel verscheen eerder op ModMod.nl

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT