Relaties

mannenpraat

Het antwoord op deze vraag vertelt of je gelukkig bent in je relatie

Je hebt van die koppels die voor elkaar gemaakt zijn. Alles klopt, alles is stomend en alles is prachtig.

En je hebt stellen die het tegenovergestelde van al deze dingen zijn. En toch blijven ze bij elkaar. Denk jij soms should I stay or should I go? Er is één vraag die je het antwoord gaat geven.

Als je wat langer in een relatie zit, dan kan je van alles gebeuren. Je zit in een enorme sleur die alle fun uit je relatie trekt, er is een verschil in overtuiging waar je maar niet uitkomt, een dipje tussen de lakens zit je niet helemaal lekker of misschien peins je wel over dat slippertje van jezelf of de ander dat je probeert glad te strijken. Hé, waar mensen relaties hebben gebeuren dit soort dingen soms. Niks geks aan. Maar wat als je in een relatie zit waar je beter een punt achter kunt zetten?

Relatietherapeut Ronica Arnold Brandson legt aan Oprah Mag uit dat mensen maar wat graag in relaties blijven zitten waar ze niet gelukkig van worden. Dat kan komen door de angst om alleen te zijn, maar ook doordat iemand bang is voor afwijzing. Het is in ieder geval duidelijk dat angst in dit geval een slechte raadgever is, want daarom blijven mensen langer hangen of gaan ze zelfs helemaal nooit bij elkaar weg. Twijfel je aan je relatie en wil je niet langer blijven dan nodig?

De vraag om jezelf te stellen is:
Als vandaag mijn laatste dag zou zijn, ben ik dan gelukkig geweest in deze relatie?

Ja, dat is stoere vraag om over na te denken. Het goede is dat je natuurlijk niet meteen je relatie hoeft te kappen als het antwoord ‘nee’ is. Want het kan zomaar zo zijn dat je absoluut met de persoon bent bij wie je wilt zijn, maar dat de boel gewoon even flink opgeschud moet worden. Dat betekent werk aan de winkel. Maar als de twijfel bij je partner ook toeneemt, dan heb je iets om over na te denken.

Bron: Marie Claire

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Foto: Getty 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT