Media

Media

Het definitieve einde van de dickpic: Overmars 3 x zo klein

kleiner
Een knop die elke dickpic automatisch kleiner maakt, briljant idee. VERWONDERMAN kwam terug van een dickpic-loos eiland en verbaasde zich.

Einde van de piem: waar blijft de dickpic-filter?

Het lulligste bedrijfje heeft tegenwoordig wel 1 of 10 systeembeheerders in dienst, waarvan je als personeelslid helemaal niks mag op je bedrijfs-pc. Je krijgt een volledig dichtgelast laptopje van het bedrijf om thuis op te werken. Daarop moet je elke dag 5 codes invullen alvorens je aan de slag kunt. Waag het niet er een eigen stukje software of een appje aan toe te voegen, want je wordt gelijk uit het systeem gegooid.

Uw VERWONDERMAN kwam deze week terug van een dickpic-loos Canarisch eiland. Het enige ‘pic’ dat we hoorden, zat in het woord picknick: het lunchpakketje dat het hotel ons elke ochtend meegaf. Eenmaal terug op Schiphol vlogen de dickpics me om de oren. De dickpics waren niet van gisteren, begreep ik van de media. Al jaren stroomden er riolen vol dickpics door het Hollandse internet, zonder dat ook maar 1 systeembeheerder wakker schrok. Het blijft een raar volkje. Waarom is er niemand van die jongens op het idee van een dickpic-filter gekomen? Of verstuurden ze die soms zelf?

NA EEN KEER OF 9 STUREN, BLIJFT ER EEN HELE KLEINE DIGITALE PIEM OVER. DAT WIL ZELFS GEEN AJAX-DIRECTEUR

Redacteur Japke-d. Bouma van de NRC kwam deze week op een nog veel beter idee, dat de Verwonderman u niet wil onthouden. Een knop voor systeembeheer ‘die de piem kleiner maakt naarmate Marc Overmars (of Jeroen, of een andere seksuele snoodaard) hem vaker verstuurt’. Het is een briljant idee. Na een keer of 9 sturen, blijft er een hele kleine digitale piem over. dat wil zelfs geen AJAX-directeur. Je schaamt je dood tegenover juffrouw Jannie van de koffie.

Vijf nieuwe knoppen >> Maar Japke-d. Bouma ging nog een stapje verder. In hechte samenwerking met Twitter signaleerde ze een aantal ‘nette’ wensen voor nieuwe knoppen. Falder’s Verwonderman zet er 5 voor u op een rij. We gaan een zorgeloze Zoom-tijd tegemoet.

  1. De veel te lang kletsende sprekerknop: wie te lang praat wordt automatisch weggedraaid.
  2. De neusknop: wie liegt krijgt een steeds langere neus.
  3. De ‘flushknop’: iedereen die uit z’n nek kletst, wordt zonder poespas uit de vergadering gegooid (zoals ‘de rode stoel’ in de talkshow van BBC-presentator Graham Norton).
  4. De ‘dodemansknop’, waarop je eens in de vijf minuten moet drukken om te laten zien dat je nog meedoet. Doe je dat niet, omdat je een wasje draait of de hond uitlaat, dan word je eruit gegooid.
  5. De mooiste knop: de knop, waarmee – als iedereen er tegelijk op drukt – de vergadering automatisch stopt.
Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT