Relaties

en dan nog even dit

Waarom krijg je juist in het weekend ruzie met je lief?

Stellen die beweren dat ze nooit ruzie maken geloven we niet. Want het weekend is er perfect voor.

Zelf hebben we in ieder geval nog nooit zo’n relatie gehad, maar we geven dan ook toe dat we behoorlijke herrieschoppers zijn en tel daar bovenop dat we op herrieschoppers vallen Ruzie gegarandeerd dus.

Goed, nu valt het ons op dat mijn geliefde en ik vooral strijd hebben tijdens het weekend. Waar er doordeweeks vooral onschuldig wordt gekibbeld, maakt het weekend plaats voor flinke ruzie. Tsja, je zou denken dat die twee dagen juist bedoeld zijn voor ontspanning en romantische dingen doen samen, maar niets blijkt minder waar. Hebben jullie hier ook last van?

Zo ja, dan is er gelukkig geen reden tot paniek. Volgens experts is het namelijk heel erg logisch dat je juist in het weekend ruzie maakt met je partner. Hoe dat zit? Het heeft alles te maken met het doordeweekse ritme dat in het weekend komt te vervallen. Doordeweeks zijn jij en je geliefde druk in de weer met werken, sporten en andere verplichtingen. Vanzelfsprekend kijk je beiden enorm uit naar het weekend, maar waarom barst de bom dan toch zodra deze dagen eindelijk zijn aangebroken?

Dat komt volgens relatie-experts Jocelyn en Aaron Freeman doordat jullie dat weekend beiden op een andere manier willen invullen. Waar jij het liefst een romantische vrijdagavond voor ogen ziet, wil jouw partner die avond misschien liever naar de kroeg en juist de zaterdagavond met jou doorbrengen. En dat terwijl jij juist de zaterdag met vriendinnen voor ogen had. Of neem nou de zondagochtend: jouw geliefde wil graag samen uitgebreid ontbijten, maar jij volgt liever een sportklasje om elf uur. Met andere woorden: jullie verschillende verwachtingen zorgen voor teleurstellingen en dus uiteindelijk voor ruzie. Eigenlijk best wel logisch.

Hoe valt dit probleem op te lossen? Gelukkig is het een stuk makkelijker dan je denkt: neem vlak voor het weekend gewoon samen even door wat jullie aankomend weekend willen doen. Is er iets dat jullie samen willen doen? Plan dat alvast in. Heb jij een avond met vriendinnen? Waarschuw je partner dan vast en laat weten dat hij/zij die avond niet op jou hoeft te rekenen. Oftewel: houd rekening met elkaar en sluit compromissen. Plan dus maar iedere donderdagavond een minivergadering in met je geliefde; succes gegarandeerd!

bron: tipsenweetjes

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT