Entertainment

Entertainment

Hoe is het met… Hanneke Kappen

Noem Hanneke Kappen gerust de Nederlandse Nena, maar de eigenzinnige Groningse was in de eighties ook presentatrice bij de VARA.

Als je zangeres bent in een band die White Honey (zoek de betekenis maar op) heet, dan ben je natuurlijk onverstoorbaar cool. En ja, dat was Hanneke Kappen (1954). In het kielzog van Herman Brood, die andere beroemde inwoner van Groningen, had ze met deze band (waarin ook Erwin Jawa, nu bekend uit Vandaag Inside) eind jaren zeventig veel (hit)succes in het clubcircuit.

Memorabel bij Live Aid

Dat zagen ze ook bij de VARA in Hilversum, waar ze Hanneke strikten voor presentatieklussen. Op prettige nuchtere wijze hostte ze in de jaren tachtig bijvoorbeeld het jongerenprogramma Je Ziet Maar. Later werd ze ingezet bij Vroege Vogels en Kinderen voor Kinderen. Memorabel is ook haar duopresentatie met Boudewijn Büch bij het legendarische Live Aid-concert in 1985. Op Hilversum 3 had Kappen een schnabbel bij de KRO met het programma Stampij, dat alleen maar heavy metal en hardrock uitzond. Vét.

Niet naar de Gooische matras

Hanneke Kappen is nooit verkast naar het Gooi. Ze is altijd ‘in Stad’ gebleven. Vanuit Groningen trad ze later na haar tv-pensioen nog sporadisch op als Jazz-zangeres en ze zet zich nu in voor autistische kinderen. In deze wereld van Sylvie Meissen en andere tutjes wordt de stoere Hanneke nu node gemist.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT