Entertainment

nu

Soutendijk en Krabbé schitteren in Netflixfilm ‘Neem me mee’

De film is herkenbaar, inspirerend en zit bomvol met ‘onze’ leeftijd acteurs! Feest der herkenning.

‘Mama vindt dat je chronisch chagrijnig bent’. Je zal het maar te horen krijgen van je kleinkind. Hoog tijd dat je de boel de boel laat en eens lekker op vakantie gaat. En dat is precies wat een aantal 70-plussers gaan doen. Deze senioren kennen elkaar niet allemaal, maar stappen samen in het busje van de jonge reisleider Thijs om naar Zuid-Frankrijk af te reizen. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Ze genieten, delen geheimen en onzekerheden, mijmeren, steunen elkaar en stappen zelfs buiten hun comfortzone.

Natuurlijk levert dat een hilarische film op vol ongemak en gedoe, maar zoals het hoort loopt het allemaal goed af. Niet in de laatste plaats omdat de cast geweldig is. Zo zie je Renée Soutendijk als echtgenote van good old Jeroen Krabbé, een te grappige Olga Zuiderhoek, Kees Hulst (Hendrik Groen), en Helen Kamperveen (die je kent uit Oogappels).

Er waren jaren dat deze acteurs zo’n beetje in iedere Nederlandse film een rol hadden, maar op een gegeven moment was het tijd voor een nieuwe generatie.

Daarom is het zo leuk om ze, nu ze op een ‘certain age’ zijn, weer op het witte doek te zien. Je bent tenslotte nooit te oud om te acteren…

Het is een prachtige film met deze sterrencast die zowel geestig als ontroerend is. Wat een feest om Renée en Jeroen weer als liefdevol echtpaar te zien die als Nienke en de ernstig zieke Joep samen voor de laatste keer op vakantie gaan. Samen met de humeurige Florri, de lieve Susanne en de schatrijke Mabel die haar beste vriend Anton mee heeft gelokt, maken ze er een onvergetelijke trip van. Het is zeker geen zielig verhaal, maar juist buitengewoon lief en geestig gemaakt. Laat dat maar aan regisseur Will Koopman over, die het brein is achter Gooische Vrouwen en Oogappels. De zomerse beelden van La Douce France maken er helemaal een feestje van.

‘Neem me mee’ is nu te zien op Netflix.

Dit artikel stond eerder op Franska.nl

Foto: Netflix

 

'Neem me mee' met de titelsong van Andre van Duin!

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT