Politiek

Politiek

Stemwijzervraag 3: eigen risico zorgverzekering, afschaffen of toch nuttig?

Wij volgen in een serie de Stemwijzervragen. Vraag 3: het eigen risico bij zorgverzekeringen moet worden afgeschaft. Onze redactie is extreem verdeeld. Lees hier waarom. En jij? Stem hier.

Ja, wij volgen de Stemwijzervragen. Elke dag 1. Maar dit doen wij in de openbaarheid. Wij zeggen hoe onze redactie hierin staat. Vervolgens zijn we heel benieuwd naar de reacties van onze volgers. De Stemwijzer wil in dit geval weten hoe Nederland denkt over het eigen risico.

Wat vinden wij?

Onze redactie is extreem verdeeld. Een persoon pleit ervoor om gewoon alle ziektekosten te vergoeden. Hij verwijst naar Spanje, waar de publieke gezondheidszorg gratis is voor bijna iedereen.  Spanje is tegelijkertijd het land met het hoogste medicijngebruik van Europa. Een ander redactielied is daarom hier hevig op tegen: ‘Gezondheidszorg is nu eenmaal duur. Mensen moeten dat gewoon beseffen, anders is er nergens een rem.’ Volgende redactielid schudt meteen met het hoofd en zegt dat nu de zwakken hieronder lijden. ‘Wie chronisch ziek is, wordt voortdurend met hoge kosten opgezadeld.

Enfin, wij komen er niet uit.

Wat vind jij? Stem hier:

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT