Politiek

Politiek

ZELFTEST: Word jij een held of een lafaard, als de Russen binnenvallen?

held
Waar en wat ben jij straks: Held in de coffeeshop, Held thuis op Twitter of Held aan het front?

‘Een echte held heeft veel geluk’

Mannen tot 60 jaar worden in Oekraïne geacht mee te vechten. Dat is een flinke leeftijd. Dat betekent dat menig 50-plus Falderaar die dit leest, wordt geroepen tot de kanonnen en de Stingers. Daar had u vast niet meer op gerekend. Oef. Aan de andere kant: het is de laatste kans in uw gezapig & veilig naoorlogs leventje om je als een Held te onderscheiden.

Daar komt wel een flinke dosis geluk bij. Een populaire definitie van een Held is: ‘Een man die een groot risico neemt om een ander te helpen, en daarbij geluk heeft.’ Oftewel: Een held is iemand die straffeloos onvoorzichtig is geweest. Voor de goede orde: een notoire dwarsligger op kantoor of op de tennisclub hoeft niet per se een goede Held te worden worden. Ben jij straks een Held of Kies je voor jezelf of je familie?

Doe de quiz: Held of Flierefluiter?

held

Doe de ZELFTEST ‘Word Ik straks een Held in 6 vragen?’ Tel de (1)-tjes en de (2)-tjes.

  1. Stel: elke familie moet één soldaat leveren. (1) Ga je zelf (2) of stuur je je vervelende puberzoon of -dochter?
  2. Durfde je te koppen bij het pupillen-voetbal? (1) Ik nam die harde bal op mijn hoofd voor het team of (2) Ik dook bij elke harde bal.
  3. Een grote man slaat op straat een kleine man in elkaar. Wat doe je? (1) Je springt er tussen, of (2) Je belt op enige afstand onmiddellijk 112.
  4. Sterf je liever voor (1) je land aan het front, of (2) sterf je liever thuis in de armen van je familie?
  5. Stel: je vindt ’s nachts een zwaar gewonde Rus bij jou voor de deur. Wat doe je? (1) Je tilt de Rus je auto in en rijdt naar het ziekenhuis. (2) Je sleept hem een paar deuren verder en legt hem bij de buurman voor de deur.
  6. Wie vind jij de beste vader? (1) De man die zijn zoon uitlegt, dat er niets gaat boven het dienen van je land. (2) De man die bij dreigende oorlogs-dienstplicht zijn zoon bij kop en kont pakt en hem naar zijn onderduikadres in Noord-Zweden brengt.

Tel de (1)-tjes en de (2)-tjes.

  • Meer dan drie (1)-tjes: u bent een held in de dop. U woont waarschijnlijk alleen.
  • Vijf of Zes (2)-tjes? Ga snel terug naar je yoga matje.
  • Zes (1)-tjes? U bent een held met hoogstaande principes. U bent The Good Guy! Ik hoop dat u  straks veel geluk heeft. Of u liegt gewoon.
Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT