Knapperds van toen

Knapperds van toen

Knapperds van toen: Sue Chaloner (inderdaad, van Spooky and Sue)

De Engelse Sue Chaloner streek in Nederland neer en scoorde een grote hit. Een bizarre wending van het lot zorgt ervoor dat ze nog steeds scoort. Maar nu in de voetbalwereld.

Sue’s levensverhaal kende bepaald geen glorieus begin. Ze werd namelijk als vondeling in Londen gedropt. Niemand kon vermoeden dat na zo’n valse start, zij toch al zo snel de showbizzwereld zou betreden. Toch gebeurde dat. Een Brits stel adopteerde haar. Al op tweejarige leeftijd was ze te zien in reclamespotjes. Ze volgde een jaar daarna balletlessen en werd verder artistiek gevormd op de Aïda Academy of Arts in Londen. Sue kreeg een rol in de Engelse versie van ‘Hair’. Een in die tijd spraakmakende musical, omdat er veel naakt in voorkwam. Dit bracht haar voor optredens in Amsterdam, waar ze het zo naar haar zin had dat ze besloot te blijven.

Jaloerse echtgenote

De destijds fameuze producer Jaap Eggermont koppelde haar aan de Arubaanse zanger Iwan Groeneveld. Spooky and Sue was geboren, waarna eerst Nederland en daarna Europa kennismaakte met de grote hit ‘Swinging on a Star’. Overigens zong Iwan geen noot in deze single. Dit deed namelijk Big John Russel. Producer Jaap Eggermont wilde hem oorspronkelijk bij het duo voegen. Dit plan werd echter verhinderd door de jaloerse echtgenote van Russell. Dit leidde tot een creatieve ‘oplossing’ waarbij Russell zijn stem leende aan de opnamen, terwijl Iwan zijn rol vertolkte tijdens live-optredens.

Ja, dit swingde toch de pan uit.

Laatste

Na Swinging on a Star, volgde nog de bescheidener hit ‘You Talk Too Much’. In 1976 namen Spooky and Sue deel aan het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Do You Dig It’. Helaas, er volgde nauwelijks of geen ‘douze points’ zodat ze als laatste eindigde.

In 1977 namen Spooky and Sue afscheid van elkaar en beiden startten solocarrières. Sue was zo nog te horen in de titelsong van ‘Mama is boos’. Ook nog waard om te vermelden is haar album ‘Appreciation,’ waarmee ze bescheiden succes oogstte in de USA. Daarna werd het stil. Hoe het verder met haar ging? Vraag dat maar aan Pascal Jansen, de huidige trainer van AZ. Want Sue Chaloner is zijn moeder.

Beeld: ANP, YouTube

 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT