De tijd vliegt

De tijd vliegt

Deze sporter heeft het alleenrecht op een haarband. Nee, niet Memphis Depay

Memphis Depay gisteren met haarband? Brrr. Dat is alsof hij een regenjas droeg zonder regen. Bovendien, één sporter in het verleden claimde het alleenrecht op de haarband. Dat is deze.

Memphis Depay verscheen gisteren op het veld met een witte haarband. Voor de gemiddelde voetbalfan was dit een absurd gezicht. Memphis heeft nauwelijks haar op zijn hoofd. Depay heeft tatoeages, gouden kettingen, en nu dus ook een haarband. Welk haar moet dit in bedwang houden? Vergeefs zochten we naar iets dat leek op een fikse dos? Zagen we nu ergens een lok over het hoofd? Nee toch. Stel je voor: je gaat naar de kapper, komt nagenoeg kaal terug en besluit dan toch een haarband te dragen. De hele kapperszaak zou in de lach schieten. Maar in het geval van Depay, schieten wij als kijkers in de lach. Een haarband zonder haar is als een regenjas zonder regen. Het klopt gewoon niet.

Bjorn Borg: De gouden lokken

In onze beleving is er maar een sporter die de haarband verhief tot een koninklijk accessoire. Laten we even teruggaan in de tijd, naar de gloriedagen van Björn Borg. Borg, de Zweedse tennisser met zijn karakteristieke lange, blonde haren, had een legitieme reden om een haarband te dragen. Zijn gouden lokken dansten in de wind en konden zonder waarschuwing voor zijn ogen vallen tijdens een cruciale slag. De haarband was dus meer dan een modeaccessoire; het was een essentieel onderdeel van zijn uitrusting. Elke slag die hij maakte, werd begeleid door het zachte gefluister van zijn haarband die zijn lokken op hun plek hield.

De functie van een haarband

De oorspronkelijke functie van een haarband is simpel: het moet het haar uit het gezicht houden. Voor sporters is dit cruciaal om goed te kunnen presteren. Denk aan wielrenners die door hun haarband geen zweetdruppels in hun ogen krijgen, of aan basketbalspelers die door hun haarband ongehinderd naar de basket kunnen springen. Maar voor een voetballer met een geschoren hoofd? Hopelijk laat Depay straks alleen maar voor zich spreken vanwege zijn daden. Gisteren liet hij als een paar mooie staaltjes zien. Maar die band om zijn hoofd. Brrr, de haren rijzen ons nog steeds ten berge.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT