Vrouwen

Vrouwen

Even mauwen over vrouwen: moederkloeken (net zo erg: oma-kloeken)

Tja, waarom kunnen sommige vrouwen alleen over hun kinderen praten? Nog erger: kersverse oma’s, die je het liefst bespringen om verhalen over hun kleinkinderen kwijt te kunnen.

Vroeger probeerde ik ze op het schoolplein te mijden. Op zich vaak best leuke vrouwen. Voor je het wist, werd echter dé handtas geopend en kwam een rol foto’s tevoorschijn. Dé foto’s van kinderen. Aan elke foto kleefde een verhaal, dat ook uitgebreid moest worden verteld. Veelal succesverhalen. Nooit dat hun Jantjes nog steeds in hun bed plasten, of erger, lamstralen waren, die een terreurbewind uitoefenden in de klas of op straat.

Bedelend naar likes

Zou het aan de school hebben gelegen? Er waren best veel van dit soort moederkloeken, die ik maar liefst niet tegen het lijf liep. De techniek stond niet stil: diezelfde dames ontdekten dat via Facebook en Instagram niet het schoolplein, maar de wereld aan hun voeten lag. Dus bedelend naar likes en leuke comments, werden daar hun Jantjes uitgebreid bewierookt.

Oma-Kloekeritus

Tja, kids. Logisch dat je van ze houdt. Maar er gebeuren genoeg andere dingen op deze wereld, om daar ook een gesprek over te kunnen voeren. Toch? Die moeders van vroeger zie ik tegenwoordig weer lopen achter een kinderwagen. Nu met een kleinkind daarin warmpjes opgeborgen. Ik mijd ze weer, omdat ze een besmettelijke ziekte bij zich dragen. Laten we het de ‘Oma-Kloekeritus’ noemen. Deze oma-kloeken zijn weer net zo gretig om je te bespringen met verhalen over hun kleinkind, zoals ze voorheen deden over hun eigen kind.

Overigens, er bestaat een categorie ‘nóg erger’: vader- en opa-kloeken.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT