Even mauwen over vrouwen

Even mauwen over vrouwen

Help mijn vrouw is Feyenoord- (en ik Ajax-) supporter

Ik weet dat zij eigenlijk de ware is. Maar ik ben benieuwd of onze relatie het kampioenschap van Feyenoord overleeft.

Eigenlijk ben ik voor mijn vrouw nummer twee. Op haar nachtkastje staat geen foto van mij. Nee, een foto van haarzelf met naast haar Dirk Kuyt, nog in Feyenoord-shirt, die een arm om haar heenslaat. Op haar telefoon heeft ze als screensaver evenmin voor mij gekozen. Daar zien we haarzelf dansen in de fontein op het Hofplein, tijdens het Rotterdamse kampioensfeest in 2017. Mijn wiegje stond in de buurt van Amsterdam. Als kleine jongen al was er voor mij maar één club: Ajax, Ajax en nog eens Ajax. Toen ontmoette ik mijn vrouw. Ze woonde in Schoonhoven. Ik was stapelgek op haar, ook al had ze al vanaf haar jeugd haar hart verpand aan Feyenoord. Nog steeds weet ik dat zij voor mij de ware is. Maar er zijn soms grenzen. Want ik dacht dat ik een meelevende fan was. Maar ik moet veruit mijn meerdere erkennen in haar. Wat een passie stroomt er door haar body. Haar toppen zijn hoog en haar dalen diep, al naar gelang de successen van haar club. Dus afgelopen jaren liep er, op de dag dat ‘haar’ Feyenoord had gespeeld, nogal eens een chagrijnige vrouw rond in huis. Want vaak was het alleen maar ellende, wat er op de grasmat te zien was in De Kuip. Hoe zij dat uitte? Tja, door vooral dingen níet te doen. Stond ikzelf mijn overhemden te strijken of te koken. Of lag ze met mijn rug naar mij toe in bed, om zo overdreven te seinen dat ze vanavond ‘echt geen zin had’.

Wat gebeurde er in 2017?

Op dag dat Feyenoord met de kampioensschaal in 2017 aan de haal ging, was zij natuurlijk in Rotterdam. Ik heb haar de hele nacht niet gezien. Nooit echt doorgevraagd, wat ze allemaal daar heeft uitgespookt. Alleen al die foto in de fontein sprak boekdelen. Wat gebeurde in Rotjeknor, blijft in Rotjeknor. Waarom zou ik doorvragen: 2017 was een van de meest fantastische jaren uit onze relatie. De vaste huishoudelijke taken die ik had, nam zij fluitend over. Ze was ook na de wedstrijden de engel in huis. En in bed? ‘Ze scoorde vanuit de meest moeilijke hoeken’, laat ik het daar maar op houden. Dus snap je, dat ik, ook als fanatiek Ajax-supporter, het helemaal niet erg vindt, als Feyenoord dit weeekend zichzelf kroont tot kampioen. Het is een sowieso een zooitje bij mijn eigen kluppie. Laat ze maar een beetje diep vallen in Amsterdam, dan is er extra reden dat er intern schoon schip wordt gemaakt. Als Feyenoord zondag kampioen wordt, zie ik mijn vrouw waarschijnlijk die avond niet meer terug. Ik zal daarna ook niet vragen wat ze dan gedaan heeft. Wel verheug ik mij daarna op net zo’n fantastisch relatiejaar als in 2017.

(op hun verzoek zijn de namen van het geïnterviewde stel weggelaten) 

Foto: ANP.
Om misverstanden te voorkomen: de dame op de foto had hun dochter kunnen zijn. Deze vertoont dus geen gelijkenis met de echtgenote, van de man die aan het woord is.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT