Vrouwen

Vrouwen

Vergeet jouw partner altijd wat je vertelt? Om deze reden is dat een goed teken

Je vrouw vindt het meestal niet leuk als je iets toevallig niet goed hebt gehoord. Lees hieronder waarom ze het juist als compliment moet opvatten.

Zit je net een heel verhaal te vertellen over de verzwikte enkel van je moeder en dat kraamcadeau voor het zoontje van je vriendin, is je man totaal afgeleid. Niet aan het luisteren. ‘Sorry, wat zei je?’

Krijg nou wat
‘O ja, je moeder met haar enkel, ja.’ Vervolgens kom je twee dagen later aan bij je je ouders en zegt je man: ‘Je enkel verzwikt? Jeetje, hoe kan dat nou!’ Mannen en luisteren… Mannen en iets onthouden… Je zou er een beetje debiel van worden omdat je alles minstens vijf keer moet vertellen voordat het blijft hangen in zijn brein, maar het is eigenlijk een goed teken als je partner altijd vergeet wat jij vertelt. Althans, dat beweren onderzoekers. Het gebeurt namelijk het meest bij de mensen van wie je het meest houdt.

Hoe dat zit? Omdat je partner zich zo op zijn gemak voelt bij jou weet hij wel dat je verhalen gaan zoals ze gaan. En dat jij, nou ja, de belangrijkste dingen vóór hem onthoudt. Die verjaardag van zijn vriend, dat bloemetje bij zijn moeder langs brengen, die ruzie oplossen met zijn zus, de slingers voor de verjaardagen van jullie kinderen regelen. Vrouwen regelen, mannen luisteren half. Dat is liefde, zeg maar.

Zei je nou voetbal?
Voelt hij zich niet bij iemand op zijn gemak of kent hij iemand nog niet zo goed? Dan zal de beste man ontzettend goed op alle details in een verhaal letten. Maar omdat-ie jou al door en door kent, is het bij jou vooral met een half oog naar dat kolere Ajax op televisie loeren. Je kunt dus wel zeggen dat hoe hechter de band is tussen twee mensen, hoe slechter er écht naar elkaar wordt geluisterd. Niet uit desinteresse, maar juist omdat je de ander al heel goed denkt te kennen.

Dus: blijf jij vooral lekker lullen. Laat hem vooral lekker afgeleid naar dat voetbalscherm turen en je vervolgens volgende week weer vragen ‘of we nog een bloemetje langs zijn moeder moeder moeten brengen’. Heb jij allang gedaan, of course. Vrouwen…

Bron: ohmymag.co.uk

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT