Vrouwen van wie we houwen

Vrouwen van wie we houwen

Dit kan een man, na zijn vijftigste, nog leren van vrouwen

Het leven na je vijftigste kan, als man, een stuk aangenamer zijn, als je deze 8 tips oppikt van de vrouwen om je heen.

Nu ik de grote vijftig ben gepasseerd, denk ik vaak na over de wijsheden die het leven me heeft geschonken. Vreemd genoeg, en misschien tot verbazing van mijn jongere zelf, komen veel van deze inzichten van de vrouwen in mijn leven. Hier zijn acht kostbare (en soms hilarische) levenslessen die ik heb opgedaan van vrouwen na mijn vijftigste.

  1. Vraag nooit naar hun leeftijd (tenzij je een boze blik wilt)

Ik had ooit het lumineuze idee om tijdens een verjaardagsfeestje te vragen hoe oud de jarige werd. Fout. Ze glimlachte en zei: “Ouder dan jij denkt en jonger dan je moeder.” Sindsdien ben ik een meester in het ontwijken van deze vraag. Ik ben er zelfs zo goed in geworden dat ik nu in elke situatie kan inschatten of een leeftijdsgebonden opmerking veilig is. Antwoord: Het is dat nooit.

  1. Multi-tasking is niet alleen voor computers

Ik dacht altijd dat ik prima kon multitasken. Totdat ik zag hoe mijn vrouw de kinderen naar school bracht, een telefoongesprek voerde, ontbijt klaarmaakte, en tegelijkertijd onze kat redde van een avontuurlijke sprong vanaf de koelkast. En dat allemaal zonder een druppel koffie te morsen. Ik kan mezelf nu gelukkig prijzen als ik mijn sleutels én mijn portemonnee in één keer kan vinden voordat ik het huis verlaat.

  1. Emoties zijn niet iets om bang voor te zijn

Vroeger dacht ik dat mannen stoïcijns en onbewogen moesten zijn. Maar na jaren van observeren hoe vrouwen in mijn leven met hun emoties omgaan, ben ik tot het inzicht gekomen dat het tonen van emoties niet alleen menselijk is, maar ook gezond. Dus ja, ik heb geleerd dat het oké is om te huilen tijdens een ontroerende film. (Maar zeg dat niet verder, mijn pokeravond reputatie staat op het spel.)

  1. ‘Nee’ is een volzin

Als jonge man had ik de neiging om overal ja op te zeggen, wat resulteerde in een overvolle agenda en constante vermoeidheid. Van vrouwen heb ik geleerd dat ‘nee’ zeggen niet alleen toegestaan is, maar vaak ook noodzakelijk. Nu, als iemand me vraagt om iets te doen wat ik echt niet wil, glimlach ik vriendelijk en zeg: “Nee, maar bedankt voor het vragen.”

  1. Schoonmaken is niet optioneel

Mijn concept van schoonmaken was vroeger oppervlakkig en snel, tot de vrouwen in mijn leven me de fijne kneepjes van écht schoonmaken lieten zien. Stofzuigen, dweilen, het organiseren van kasten – het is allemaal een kunstvorm. En geloof me, er is geen groter compliment dan je partner die zegt dat het huis er “behoorlijk schoon” uitziet. Dat is huwelijkswinst, heren.

  1. Mode gaat verder dan het vermijden van sokken in sandalen

Het schijnt dat mode geen hobby is, maar een levensstijl. Na jaren van op de automatische piloot dezelfde spijkerbroek en t-shirt combinatie te hebben gedragen, heb ik geleerd dat een beetje aandacht voor je garderobe wonderen kan doen. Een goed gekozen outfit kan het verschil maken tussen “Ben je ziek?” en “Wow, je ziet er goed uit vandaag!” Wie had gedacht dat schoenen belangrijker waren dan je auto?

  1. Luisteren is een actie, geen passieve bezigheid

Ik dacht altijd dat ik een goede luisteraar was. Maar het bleek dat ik vooral goed was in knikken en “hmm” zeggen op de juiste momenten. Vrouwen hebben me geleerd dat luisteren meer is dan dat; het gaat om het begrijpen en waarderen van wat wordt gezegd. Dus nu, als mijn vrouw begint te praten over haar dag, zet ik de tv uit, maak oogcontact en probeer echt te luisteren. (Hoewel ik nog steeds soms betrapt word door mijn eigen gedachten over de voetbalwedstrijd van vanavond.)

  1. Echte schoonheid zit van binnen (en een beetje in goede huidverzorging)

Ja, innerlijke schoonheid is belangrijk, maar ik heb ook geleerd dat huidverzorging geen vrouwending is. Vrouwen hebben me geleerd dat een goede gezichtscrème en een regelmatige reinigingsroutine niet alleen voor hen is, maar ook voor ons. Het resultaat? Mijn huid is zachter dan ooit en ik heb minder last van de beruchte “mannengroeven”.

Dus heren, lach om deze wijsheden, maar omarm ze ook. Het leven na je vijftigste kan een stuk aangenamer zijn als je een paar tips van de vrouwen om je heen oppikt. En vergeet niet: er is niets mis mee om af en toe je eigen gezichtscrème te stelen. Vrouwen weten gewoon beter.

 

 

Beeld: Image by Freepik

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT