Categories: Food

Dit zijn de duurste restaurants ter wereld

Want die euro’s gaan niet mee als je dood bent, zingt Kraantje Pappie. Daarom: verhoog de limiet van je creditcard, en ga uit eten in de duurste restaurants ter wereld – als je durft.

Fruitpilletje poppen

Dit is geen restaurant, dit is een concept, zeggen ze op de website van Sublimotion, het restaurant in het Hard Rock Hotel op Ibiza. Het prijzigste concept ter wereld, dat wel: 1.500 euro. Per persoon. En in drie uur sta je weer buiten. Wat maak je mee? Op de tafel worden bewegende beelden geprojecteerd, die passen bij de gerechten van de beroemde chef Paco Roncero (twee Michelin-sterren). Ooggetuigen hebben het over 17 gangen, eetbare menukaarten, hapjes die aan ballonnetje naar de tafel zweven, fruitpilletjes en natuurlijk kaviaar, oesters en champagne – met een virtual reality bril op.

IJsje voor de kleine? Kassa

Tartaar van topkwaliteit blauwvin-tonijn, in perfecte blokjes, met osetra kaviaar. Als voorgerechtje. Dat zegt alles: sushi-restaurant Masa in New York, met chef Masayoshi Takayama, is het toppunt van decadentie. Bolletje ijs: 45 dollar. Maki-sushi: 240 dollar. Gegrilde garnalen: 60 dollar. De echte snob trekt zijn verwende neusje ervoor op, want de culinaire elite van The Big Apple heeft besloten dat Masa overpriced and overrated is, maar elke avond zit de hut stampvol en de gemiddelde gast tikt lachend 1.500 dollar af voor een diner voor twee.

Drie meter onder water

Het mooiste restaurant ter wereld, volgens The New York Daily News, is Ithaa op de Malediven. Het ziet eruit als een rieten hutje boven de zee, maar dan ga je de trap af, naar beneden, waar in een glazen tunnel een tafel is gedekt. Boven, links, rechts: overal die knalblauwe zee met glinsterende vissen en op je bord carpaccio van kreeft, agnolotti, en iets ingewikkelds met truffel en mascarpone. Drie meter onder het wateroppervlak kun je met maximaal 13 vrienden lunchen of dineren voor een slordige 400 dollar per persoon.

Familierestaurant

Hou je van Japans? Ga dan mee naar het familierestaurant van Kunio Tokuoka. Op het menu van zijn restaurant Kyoto Kitcho Arashiyama in Kyoto weinig verrassingen: voorgerechtje, soep, sashimi, wat van de grill, iets gestoofds en dat met rijst en ingelegde groente. De rekening is vast wel een verrassing: bijna 80.000 yen per persoon, dat is ongeveer 650 euro. Inclusief groene thee, dat wel.

Cash uit de moestuin

Volgens Anthony Bourdain ‘het beste restaurant ter wereld, punt uit.’ The French Laundry in Napa Valley is een begrip. Op de kaart klassiek Frans, dus kikkerbilletjes, mandarijn surprème en poularde met sauce bordelaise. Tenminste: als het op dit moment in de moestuin groeit, want French Laundry kookt met de seizoenen mee. Op de menukaart staat ook een chique mac & cheese, met truffel uit de Périgord, voor 125 dollar extra. Check, please! Dat is dan 325 dollar, exclusief tip.

Foto: restaurant Ithaa

Dit artikel verscheen eerder op FavorFlav.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Tijn

Share
Published by
Tijn
Tags: restaurant

Recent Posts

Waarom mannen een hekel aan huishouden hebben

Het is eigenlijk al sinds de oertijd hetzelfde beeld: de man heeft en houdt een hekel aan het huishouden. Het…

11 uur ago

Oh Sjoukje, we zijn nog ondersteboven van je reuzesprongen!

Sjoukje Dijkstra, de kunstschaatskoningin uit een tijdperk dat nu enkel nog in zwart-wit herinneringen bestaat, is niet meer onder ons.

13 uur ago

Dit gebeurt er met je jongeheer, naarmate je steeds meer een oude heer wordt

Je kunt er maar beter op voorbereid zijn, toch?

14 uur ago

Gerard Cox: ‘Ik erger me aan de vertrutting van Nederland’

‘Ik erger me aan de vertrutting qua bloot en dingen waarvan men zegt dat ze echt niet meer kunnen tegenwoordig.’

18 uur ago

Voor altijd jong: gezond blijven met elektronische waakhond

Techniek die je gezondheid in de gaten houdt; veel mensen hebben anno 2024 een smartwatch. Hoewel het vooral een hebbeding…

1 dag ago

Hetty (65) is weer aan de slag gegaan: ‘Ik werk met jonge mensen, dat houdt me ongetwijfeld ook jong!’

Hetty Bloeme (65) werd opgeleid als verpleegkundige. Na haar prepensioen ging het na een half jaar toch weer kriebelen. Nu…

2 dagen ago