Culiair skydining heet het officieel. De hele voorbereiding voordat je de lucht ingaat, is eigenlijk al een avontuur op zich. Ballonvaarder Henk laat eerst koude lucht in de enorme ballon stromen die langzaam maar zeker opbolt. Intussen genieten we van oesters en een heerlijke witte wijn uit ons eigen Zeeland (!). Op een weiland ergens in Overijssel maakt masterchef Angelique Schmeinck – 1 van de 2 in Nederland – zich gereed om op een hoogte van 2 kilometer voor een gezelschap van 14 personen een uiterst smakelijke vismaaltijd te gaan bereiden. Koken in de lucht! Terwijl het landschap met boerderijtjes, meertjes, bossen, siertuinen en landhuizen onder je doortrekt.
Doodstil
Als de ballon eenmaal met warme lucht is gevuld dankzij vier enorme branders komt de mand recht te staan en kunnen we instappen. Nog een laatste check: Go! De kabel wordt losgegooid en dan trekt de ballon snel de lucht in. Hoger en hoger totdat we de 2.000 meter bereiken. Doodstil. Alleen het ruizen van de wind. Ergens verderop fladderen ganzen langs. Intussen serveert Angelique een uiterst smaakvolle krabsalade, begeleid door weer een soepel wit wijntje. Intussen gaart ergens hoog in de ballon, waar het 80 graden is, de zeebaars en snoek. De wind is niet krachtig, ongeveer 2 Beaufort en drijft de ballon westwaarts. De zon gaat schuil achter een wolkendek en het wordt een tikje mistig.