Categories: Lifestyle

8 oktober: dag van de scheiding: leve de tweede leg

Charlie Chaplin, Anthony Quinn, Michael Douglas, Mick Jagger, David Bowie, Yves Montand hebben allen op late leeftijd nog kinderen verwekt. Volgens het CBS stijgt het aantal Nederlandse mannen dat met een jongere vrouw opnieuw aan een gezin begint. Waarom zijn die vrouwen geluksvogels?

Ze zijn beter in bed:
Na zoveel vlieguren in bed, weet een man precies hoe hij een vrouw tot grote hoogte kan laten stijgen. Stuurknuppel en knopjes weet hij feilloos te bedienen, in luchtgaten kan hij zijn toestel gecontroleerd laten stuiteren. Zelfs in de automatische piloot staat hij garant voor een opwindende  vlucht.

Ze hebben veel meer tijd voor de kinderen:
Nog nooit heeft iemand op zijn sterfbed spijt gehad dat hij te weinig uur op kantoor heeft doorgebracht. Wel dat hij zijn kinderen niet heeft zien opgroeien. Een beetje man in de tweede fase van zijn leven weet een werkdag in acht uur te persen en beseft dat een kinderboekje voorlezen in de speeltuin ook heel veel waarde heeft.

Hij begrijpt haar beter
Eerst vrouwen het héle probleem laten uitleggen voordat je met de oplossing komt. Nooit je (tweede) trouwdag vergeten. Altijd een complimentje maken met een nieuwe jurk. Snappen dat een  probleem de volgende ochtend nog niet voldoende is uitgepraat, ook als je zelf denkt van wel. Van zulk soort dingen dus…Tweede leg-mannen zijn door schade en schande wijs geworden tijdens hun eerste huwelijkse carriere en gebruiken die wijsheid tijdens de tweede.

Hein van Dam

Share
Published by
Hein van Dam

Recent Posts

Waarom mannen een hekel aan huishouden hebben

Het is eigenlijk al sinds de oertijd hetzelfde beeld: de man heeft en houdt een hekel aan het huishouden. Het…

2 uur ago

Oh Sjoukje, we zijn nog ondersteboven van je reuzesprongen!

Sjoukje Dijkstra, de kunstschaatskoningin uit een tijdperk dat nu enkel nog in zwart-wit herinneringen bestaat, is niet meer onder ons.

4 uur ago

Dit gebeurt er met je jongeheer, naarmate je steeds meer een oude heer wordt

Je kunt er maar beter op voorbereid zijn, toch?

5 uur ago

Gerard Cox: ‘Ik erger me aan de vertrutting van Nederland’

‘Ik erger me aan de vertrutting qua bloot en dingen waarvan men zegt dat ze echt niet meer kunnen tegenwoordig.’

9 uur ago

Voor altijd jong: gezond blijven met elektronische waakhond

Techniek die je gezondheid in de gaten houdt; veel mensen hebben anno 2024 een smartwatch. Hoewel het vooral een hebbeding…

1 dag ago

Hetty (65) is weer aan de slag gegaan: ‘Ik werk met jonge mensen, dat houdt me ongetwijfeld ook jong!’

Hetty Bloeme (65) werd opgeleid als verpleegkundige. Na haar prepensioen ging het na een half jaar toch weer kriebelen. Nu…

1 dag ago