Hans van der Steeg

Hans van der Steeg

Ik goot me gisteren helemaal vol met alcohol, maar waar is mijn kater?

Hans van der Steeg wordt dit jaar zestig. Hij hikt op tegen die leeftijd. Hoe voelde het ook alweer toen hij andere kroonjaren naderde? Dit keer keert hij terug naar zijn twintigste.

Je hebt het niet voor het kiezen. Het lichaam is het lichaam, klaar. Langzaam maar zeker wordt het minder. Alsof je gras ziet groeien. Eigenlijk andersom. Alsof gras in hooi verandert. Maar stèl, de Goede Fee komt langs. Ze tovert me voor één dag terug in het lichaam van toen ik twintigjarige was.

Ik word wakker en kijk zomaar opeens weer aan tegen een kanjer van een ochtenderectie. Die ik gisteren ook al had. En waarschijnlijk morgen weer ga krijgen. Gewoonste zaak van de wereld. Oei, wel duf bij het opstaan. Maar ergens tijdens het douchen, voel ik een enorme eruptie van energie. Ik kan stuíterend door het leven. Alsof ik een XTC-pil hebt geslikt. Zoiets. En mijn spieren, hoe soepel. Ik ga zitten zonder te zuchten.

Klaas van der Eerden over zijn ouderdomsproces

Ik voel me Epke. Een handstand proberen? Nee, te overmoedig. Heb ik nooit kunnen maken. Mijn tenen raken met gestrekte benen lukt evenmin. Maar ik ben wel verbijsterd. Gisteravond goot ik me helemaal vol met alcohol. Waar is mijn kater? Die kanjer van een lever heeft mijn lichaam weer spic en span gemaakt. Huppettee, waar zijn mijn voetbalschoenen, zin om te scoren vandaag.

Goede Fee kunt u nog even wegblijven.

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT