Deze tips van chefs zorgen ervoor dat je voortaan Masterchef-waardige creaties weet neer te zetten – of in elk geval een behoorlijke spaghetti bolognese. Succes!
Deze tips van chefs zorgen ervoor dat je voortaan Masterchef-waardige creaties weet neer te zetten – of in elk geval een behoorlijke spaghetti bolognese. Succes!
De tips zijn verzameld op online platform Reddit. Een enthousiaste amateur-kok stelde de vraag aan professionele chefs: wat kunnen amateurs van jullie leren? Ja hoor, chefs wilden hun tips best wel delen.
Ga je koken, dan is het recept een vrijblijvende suggestie. Maar bij het bakken is zo’n recept een instructie die je nauwgezet moet volgen.
Staat er in het recept ‘2 tenen knoflook’, dan gebruik je er vijf.
Niet bakken in extra vierge olie. Die duurdere olijfolie is niet een ‘betere’ soort olie, het is een olie met meer smaak. Maar het is echt niet geschikt om in te bakken.
Ruim je rommel op. Heb je die snijplank niet meer nodig? Klaar met dat mes? Was het af, zet het in de vaatwasser of ruim het op.
Veel mensen doen zout bij een gerecht als ze het flauw vinden smaken. Maar probeer eerst een beetje citroensap of azijn, dat pept de smaak ook op.
Moet er wijn in het eten? Dan moet je net zoveel wijn opdrinken als je in het gerecht doet.
Geen kook-tip, maar wel een keuken-tip: probeer nooit een vallend mes op te vangen.
Het maakt uit wanneer je knoflook toevoegt aan je gerecht. Gaat de knoflook er aan het begin in, dan heb je meer knoflook nodig dan knoflook die er op het laatste nippertje door gaat.
Doe je haar in een staart. Ik zie mensen met los haar in de keuken en daar word ik helemaal gestoord van. Waar denk je dat die losse haren terecht komen?
Gebruik sjalotjes in plaats van ui, voor een subtielere smaak.
Als je koken leuk vindt, wil dat niet zeggen dat je een baan als kok leuk vindt.
Maak vis, vlees en groente droog voordat je ze gaat bakken. Dan krijg je zo’n knapperig korstje, anders niet.
Je kunt altijd nog zout toevoegen, maar je kunt het niet meer uit je eten weghalen.
Hou het simpel. Veel koks gaan helemaal uit hun dak met gelletjes, verschillende structuren, decoraties en krokantjes. Doe maar niet.
De geur en de smaak van specerijen komt overeen. Weet je niet goed of twee smaken bij elkaar passen? Ruik dan tegelijk aan allebei de geuren, dan weet je het wel.
Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.
We stopten een rauwe ui onder onze oksels, om niet te worden afgekeurd
Dodenherdenking is belangrijk, maar met de oorlogen in Oekraïne en Israël zakt de moed wel in je schoenen. Wat is…
Het is eigenlijk al sinds de oertijd hetzelfde beeld: de man heeft en houdt een hekel aan het huishouden. Het…
Sjoukje Dijkstra, de kunstschaatskoningin uit een tijdperk dat nu enkel nog in zwart-wit herinneringen bestaat, is niet meer onder ons.
Je kunt er maar beter op voorbereid zijn, toch?