Dit huisje vonden wij op Lesbos, in het lieflijke dorpje Lafiona, op slechts een kwartiertje rijden van de hoofdstad Petra. De woning heeft verdeeld over twee verdiepingen een woonoppervlak van 64 vierkante meter. Handig is dat je voor de 70 mille die het huis kost het knusse meubilair er gelijk bij krijgt. Je stulpje op Lesbos is van binnen gerestaureerd en kenmerkt zich door een authentieke buitenkant.

Ruimte voor vijf personen

Verder is de woning in het dorp vrij schaduwrijk gelegen. Het heeft een schattig balkonnetje en binnenplaats met zo’n heerlijk antieke wasbak met kraan. De benedenverdieping van de woning bestaat uit een slaapkamer en badkamer, terwijl de bovenverdieping van de woning, de woonkamer, de (open) keuken en toegang tot het balkon heeft. Er is dus genoeg ruimte voor vier personen, want de bank onder de trap kan worden uitgeschoven tot een volwaardig bed.

Genoeg vluchten naar Lesbos

Trouwens, mocht er een vijfde iemand komen aanwaaien, dan is de ook uitschaafbare bank in de woonkamer een uitkomst. Van de hete zomers heb je dankzij de airco geen last en de wintertjes overleef je met houtkachel ook wel. Al kan de AC-unit hier ook verwarmen. Uiteraard vind je rust en ruimte op Lesbos, maar indien nodig ben je zo weer in Nederland, want Corendon, TUI en Transavia vliegen allemaal – zeker in de lente en zomer – vaak op Lesbos.

Je vindt hem hieros

Jan-Henk Zandberg

Share
Published by
Jan-Henk Zandberg

Recent Posts

OVER DEZE 30 DINGEN MAKEN KOPPELS HET VAAKST RUZIE

Ruzie? Dit zijn de oorzaken?

17 uur ago

Een sollicitante met de achternaam Rensenbrink…(en dus gaat het over de paal?)

Het staat in ons collectieve geheugen gegrift: 1978, WK in Argentinië. Rensenbrink maakte wereldfurore doordat hij in de WK-finale –…

21 uur ago

Vakantie (4): ‘Sta je daar terwijl een paard wordt geslacht!’

Iedereen kent de beelden van Pamplona: mensen die voor woedende stieren uit rennen. Op vakantie in het buitenland kun je…

2 dagen ago

Gebruikte auto kopen: hier moet je op letten!

Een tweedehands auto aanschaffen is een tijdrovende klus, als je tenminste geen kat in de zak wilt kopen.

2 dagen ago

God, wat snurkt ze toch lief! Maar het zou toch leuk zijn als ze er eens mee ophield

Vier miljoen mensen snurken. Dan spreken we dus echt over een maatschappelijk probleem

2 dagen ago