FALDER lifestyle

FALDER lifestyle

Onsterfelijk of gewoon dood gaan?

Deze dagen vieren we de verrijzenis. Wij vragen ons af, wat is beter: onsterfelijk of gewoon dood gaan? Wat doe je bij het eeuwig leven met religie, je relatie, je pensioen? Wij kiezen voor de eeuwige jachtvelden. Hier de argumenten:

De wetenschap concentreert zich meer en meer op het verouderingsproces. Uiteindelijk doel: dit stoppen. Nu al worden er proeven op muizen uitgevoerd, die daarna omgerekend in mensenjaren opeens pieken naar 130 jaar. Het lijkt een prachtig vooruitzicht, nooit meer dood gaan. Immers, het leven is te mooi om dit te verlaten. Maar stèl dat dit daadwerkelijk werkelijkheid wordt? Wij zijn onmiddellijk een aantal grote nadelen opdoemen:

  • Wanneer ga je met pensioen? Niet als je 67 bent. Maar wanneer dan wel? In elk geval ligt de tijd dat je op je lauweren kunt rusten een eeuwigheid ver weg.
  • Kun je je leeftijd stilzetten? Voor welke leeftijd kies je dan? Wij gaan voor ergens begin vijftig. Het lichaam is dan nog redelijk strak. Tegelijkertijd heb je flink wat levenservaring opgedaan.
  • Elkaar eeuwig trouw beloven, wordt dan wel ingewikkeld. Want dat zijn best heel wat jaartjes. Wij voorspellen: deelrelaties. Dus uiterlijk ná wat wij nu een mensleven noemen, maar straks slechts het voorspel van een ellenlang bestaan, wissel je je partner in voor een ander.
  • Omroep Max kan zijn bestaan wel op zijn buik schrijven. We blijven allemaal doelgroep van BNN.
  • De vijftig plus-partij komt opeens op voor de jongeren.
  • Wordt het eeuwig leven iets voor alleen de rijken op deze aarde, of is het voor iedereen weggelegd? Wij voorspellen net met als elektronica, dat de eerste behandelingen heel duur zijn. Dus dat alleen de Quote top-500 dit in eerst instantie zich kan veroorloven.
  • De dood wordt nóg tragischer. Want deze kun je nooit helemaal uitbannen. Het overkomt mensen na een verkeersongeluk bijvoorbeeld. Of door geweld.
  • Je haast verdwijnt. Waarom zou je nu al je bucketlist aflopen, als het ook over zeshonderd jaar kan?
  • Als er nauwelijks nog mensen verdwijnen, hoeveel mensen kunnen er dan nog bijkomen? Verdere overbevolking is reëel. Hoeveel mensen kan Moedertje Aarde dan aan? Gaan we over tot één kind-politiek. Moeten we de ruimte nog met nog meer mensen delen?
  • Wat doen we met religies, nu we op aarde al het eeuwig leven hebben?
  • Je hebt elke dag een familiefeestje. In de loop van de honderden jaren dijt je familie flink uit. Ga je nog naar de verjaardag van je achter, -achter, -achter-, achterkleinkind? Als je al zijn of haar naam nog voor de geest kunt halen?

Kortom, allemaal nadelen die nu heel simpel worden opgelost door de onontkoombare komst van de man met de zeis. Wat voor ons geldt, is kwaliteit van leven. Laat de wetenschap zich beijveren voor pakweg een eeuw lang een gezond lichaam.  Daar gaan we voor. Zoals Ramses Shaffy zingt:  ‘zing, bid, lach, werk en bewonder’. Geniet van het moment en leef iedere dag alsof het je laatste is.

Vind je dit een leuk artikel, like dan de Falder-Facebookpagina. 
www.facebook.com/falderappes/

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT