Nooit te oud om te leren

en dan nog even dit

Een gemiddelde vrijpartij duurt… ja, doe eens een gok?

Urenlang stoeien tussen de lakens? Das war einmal. Overigens doen wij senioren helemaal niet onder voor de jeugd, want wat blijkt: een vrijpartij duurt bij de meeste mensen namelijk gemiddeld maar 5,4 minuten.

Gezondheidssite Mind Body Green maakte van de duur van een gewone sekspartij een uitvoerige analyse. Een van de vele onderzoeken die de website bestudeerde, concludeerde dat heteroseksuele seks heel risicoloos tussen de 3 en 13 minuten duurt en gemiddeld ruim 5 minuten. Het voorspel neemt daarnaast nog 11 tot 13 minuten in beslag. Volgens een andere studie zijn lesbische vrouwen veel langer fysiek bezig, namelijk 30 tot 45 minuten. Dat voelt al snel als een marathon bedplezier wat ons betreft.

Een ideale lengte voor een vrijpartij is er overigens niet. Zou natuurlijk ook heel vreemd zijn.

Sekstherapeuten vinden eigenlijk dat minimaal 13 minuten wenselijk is, maar 7 tot 13 minuten is ook voldoende. Beetje slap verhaal eigenlijk, want wie bepaalt dat? Alles daaronder en daarboven is dan weer te kort dan wel te lang, maar de cijfers verschillen enigszins per onderzoek. Wat ze wel allemaal gemeen hebben: lang duurt het vrijen meestal niet.

‘Als je denkt dat mensen normaal gesproken urenlang seks hebben, vergeet het maar,’ zegt seksuoloog Shamyra Howard resoluut.

Het zegt bovendien niets over de kwaliteit. ‘Veel mensen laten hoe goed de seks was afhangen van hoe lang het duurde. Zoveel druk is vooral stressvol voor mannen.’

Vanuit ons standpunt – mannen van rond de 60 jaar – is de lengte van de vrijpartij al lang geen discussiepunt meer. Wij zijn al lang blij als het al tot een erotisch samenzijn komt. Zeker in tijden van corona, als de nood voor strelen en huidcontact hoog is. Dus we gaan echt niet meer ‘klokken’ of er een wedstrijd van maken. Hoewel we nog wel eens kunnen terug verlangen naar die eindeloze sessies… ja, geef maar toe. Bejaardenseks is tegenwoordig al net zo gewoon als een leesbril, het middagdutje, hoge instap SUV en wandelschoenen met inlegzool.

Nu we overigens weten dat de gemiddelde vrijpartij maar enkele luttele minuten duurt, is roepen dat je geen tijd hebt dus eigenlijk wel een pover excuus. Dan toch maar weer terug naar hoofdpijn?

Bron: Mind Body Green

Foto: Getty 

 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT