Media

Media

Tom Egbers al 30 jaar geleden helemaal gefileerd

Het semi-blonde hoofd van Tom Egbers ligt nu op het hakblok, maar in 1992 fileerde icoon Ischa Meier de sportpresentator al tijdens zijn optreden in zomergasten. De archiefbeelden zijn met de wetenschap van nu (Egbers blijkt een seksistische stalker) nóg hilarischer!

De TV-Man is nog van de generatie, die Tom Egbers als jong knaapje nog zag debuteren op televisie. Een groot talent was het niet meteen. En later eigenlijk ook niet. Tom heeft minstens tien jaar lang live in beeld gehaspeld, zijn keel geschraapt en iets te veel met zijn ogen geknipperd, ondertussen worstelend met presentatie-tekst, waarbij geen kijker ooit verwachte dat hij het einde van z’n praatje zonder ongelukken zou halen. De plaatsvervangende schaamte thuis was doorgaans niet te harden. Tom Egbers was ‘cringe’ avant la lettre. Later kreeg Egbers zelfs eigen talkshows en mocht hij ook mensen interviewen. Een vak dat hij bepaald niet beheerste, vooral vanwege zijn onnozele vraagstelling en onvaste houding.

Tom: ‘Hou je bek!’

Iemand die dat natuurlijk meteen doorhad, was media-fenomeen Ischa Meijer, die tijdens zijn optreden bij Zomergasten in 1992 Tom exclusief opnam in zijn blokje ‘erg’.  Ook was Meijer de jonge blonde god geregeld tegengekomen in de Hilversumse studio. ,,Je wilt toch een band met zo’n jongen opbouwen’’, vertelde Ischa sarcastisch bij Zomergasten. ,,Ik zag hem altijd lopen met een jong meisje dat achter hem aan drentelde met vier colbertjes op haar arm. Dus ik vroeg aan Tom: ‘welk colbertje ga je vanavond dragen?’ Egbers begon meteen te schreeuwen: ‘Hou je bek, hou je bek’. Echt. Nou, tsja…’’ Enfin, bekijk het fragment vooral zelf. En oh, wat missen we Ischa, die figuren als Tom, maar ook Linda de Mol malicieus kon fileren.

Ischa Meijer zag Tom Egbers in 1992 al met jonge vrouwen

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT