Annemijn

Annemijn

Ultieme downer: mannen die te lui zijn om naar de supermarkt te gaan

Boodschappen binnen tien minuten laten thuisbezorgen ‘omdat het kan’? Doe Annemijn maar een vent die de zware tassen voor haar draagt.

Ik dacht dat het iets voor de grote stad was. Dat het mij in mijn nette en relatief rustige provinciestad niet zou overkomen. Maar afgelopen week was het dan toch zover: ik werd op het fietspad met echt bi-zar hoge snelheid voorbijgesjeesd door een gast op een elektrische fiets. Hij had een zwarte jas aan, een helm op en een maaltijdtas op z’n rug waarop in rood met wit ‘Gorillas’ stond.

Ook al woon ik niet in de grote stad, ik leef ook niet onder een steen. Natuurlijk weet ik dat Gorillas niet verwijst naar een apensoort. Het is een Berlijnse online supermarkt die razendsnel boodschappen bezorgt.

Niks tijdvenster reserveren en vervolgens twee dagen wachten tot het vrachtwagentje van de super komt voorrijden, nee joh. Razendsnel is razendsnel. Je hangt met je vrienden op de bank en plotseling zijn het bier en de chips op. Wat doe je dan? Zo’n flitsbezorgservice belooft je nieuwe voorraad binnen tien minuten. En als het daarna weer op is, dan bestel je ze toch gewoon nog een keer?

Noem mij een middle aged muts, maar ik snap dit niet. Nee, echt niet. En dat terwijl ik nogal van fietsen hou en het ook best goed vind dat boodschappen met een fiets worden afgeleverd. Tot zover mijn coulance.

Maar serieus, wie zijn die types die binnen tien minuten hun boodschappen thuis willen? Die te beroerd zijn om even naar de Albert Heijn te lopen die hier notabene tot 22.00 uur open is?

Sorry mannen, maar ik zie hier een verveelde millennial-man voor me. Zo’n hautain ventje dat nergens echt warm voor loopt en alleen maar dingen doet ‘omdat het kan’. En dan die bezorgers zelf. Is het normaal om met veertig kilometer per uur over het fietspad of erger nog, de stoep te scheuren en een meisje bijna tegen de grond te kegelen? Oké, een meisje van bijna vijftig, maar toch, erg elegant is het niet.

Gelukkig is mijn vent geen millennial. Verre van zelfs. Tuurlijk, hij zou af en toe best wat meer millennial-trekjes mogen hebben. Zo zou ik het best grappig vinden als hij overtuigd vegan zou worden. Maar als het gaat om boodschappen doen, hou ik van zijn conservatisme. Gewoon een boodschappenlijst maken voor de hele week, naar de supermarkt rijden, de kar volladen en alles mee naar huis nemen en in de koelkast proppen. En dan pas een week later dezelfde exercitie. Is in de loop van de week het bier op? Jammer, dan maar wijn. Of bubbeltjeswater.

Natuurlijk zijn millennial-mannen jonger, knapper én strakker dan mijn vent. Maar dat kan me lekker niks schelen. Zo’n guy die zelfs te lui is om je boodschappentassen voor je te dragen, daar ben ik dus te oud voor.

 Foto: 123RF

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT