Leo

Leo

Vakantie funest voor je vriendschap?

Wat heb je eigenlijk zelf allemaal over voor je vriendschap? De vakantie is een hele mooie tijd om je vriendschap te testen. Er zijn een aantal opties, je neemt je beste vrienden mee om de relatie verder te versterken of je neemt ze juist mee om van ze af te komen…

Dat bewerkstellig je door alles waarvan je weet wat zij niet leuk vinden vooral vaak te doen. Je kent ze immers. Je kunt je beste vrienden ook testen door ze juist niet mee te nemen, maar met nieuwe vrienden terug te komen en daar na terugkomst zichtbaar heel veel mee op te trekken. Je merkt snel genoeg hoe je oudere vriendschap evolueert.

Toon ging het liefst naar Frankrijk...

Er zijn sowieso een aantal trends waarneembaar zodra je wel met vrienden op vakantie gaat.

  1. Je gaat elkaar haten

Dat is onvermijdelijk. De een laat zijn troep overal slingeren en de ander neuriet steeds hetzelfde liedje. Erger is als de een naar een kerk en museum wil en de ander naar het zwembad of strand. Na een paar dagen begin je toch wel te merken dat je wel heel dicht op elkaars lip zit. Je denkt waarschijnlijk: nog een paar dagen volhouden, dan kan ik weer met andere mensen omgaan.

  1. Je leert van elkaar

Als je over je ergernis heen weet te komen, kun je juist veel leren van de verschillen tussen jou en je vrienden. De sloddervos leert je misschien dat je je niet te druk moet maken om kleine dingen. En de vrek leert je misschien wel nuttige lessen over budgetteren…

  1. Aan het eind van de vakantie spring je een gat in de lucht…

Als de laatste dagen of uren van je vakantie beginnen aan te breken, gaat het kriebelen. Het was prettig, maar op een gegeven moment is het mooi geweest met die eigenaardige vrienden. Misschien zou je het nooit hardop zeggen, maar het liefst wil je gewoon naar huis. Weer wat tijd doorbrengen met andere vrienden. Of alleen.

  1. Een week later mis je ze weer enorm

Maar dat is van korte duur. Want als je thuis bent, begint het: je gaat ze missen. Zelfs de irritante dingen. Voor je het weet zit je alweer bij elkaar om de volgende vakantie te plannen. Want als je vriendschap samen reizen overleeft, is hij overal tegen bestand. Denken we.

Misschien is toch gescheiden op vakantie gaan nog wel het simpelste, geen discussies, maar gewoon lekker doen waar je zin in hebt.

Prettige vakantie!

 

Foto: https://nl.depositphotos.com/stock-photography.html

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT