Annemijn

Annemijn

Verveling? Vroeger had je tenminste nog sekslijnen

Alles weer dicht de komende weken. Annemijn is gewoon aan het werk, maar wat moeten de tieners in godsnaam doen?

Met de nieuwe lockdown sluipt de verveling weer het leven binnen. Niet zozeer bij mijzelf hoor, ik vermaak me wel met werk, racefiets en klusjes in huis. Nee, dan mijn tieners.

Die kunnen gerust de hele dag op de bank hangen met hun telefoon. Hersenloze filmpjes kijken op TikTok, en o ja, elkaar dwarszitten, dat doen ze ook. Net zo lang tot ik er he-le-maal gek van word.

Nou ben ik zelf vrij mild, zeker in deze coronasituatie, maar mijn vent is een hardliner. Maximaal twee uur schermtijd op een dag, daarna pakt hij alle devices persoonlijk af. Hij heeft zelfs speciaal een kluis aangeschaft om de boel achter slot en grendel te kunnen opbergen. Je begrijpt: dat gegeven zorgt voor een hoop wrijving. “Ga iets dóen!” roept hij dan geagiteerd tegen de jongens. “Iets maken. Iets creëren. Ga knutselen!”

Hoe deden we dat vroeger, toen er nog geen smartphones, tablets, PlayStations en Chromebooks waren? Ja, mijn vent zat uren te creëren, zoveel is duidelijk. Hij laat geen mogelijkheid onbenut om de jongens te vertellen over zijn bouwdoosjes van legervoertuigen, de tinnen soldaatjes die hij beschilderde en zijn boeken over de Tweede Wereldoorlog.

Maar wat deed ik als tiener met die lange dagen waarop ik was uitgeknutseld en waar geen einde aan kwam?

O wacht, ik weet het weer. Mijn ouders hadden een krant en daarin stonden van die mini-advertenties. Tussen de ‘Auto’s te koop’, kerkdiensten en afgeprijsde bankstellen stonden teksten als ‘DIKKE vrouwen 40+ willen vrijblijvende seks, gratis & discreet (75cpm)’ en ‘Ze pakten haar in het fietsenhok. ‘Nee, niet mijn kleren uittrekken.’ Maar ze zat al NAAKT op de bagagedrager (1gpm)’. Altijd gevolgd door een 06-nummer. Waarbij 06 dus niet stond voor mobiel, zoals nu, maar voor sekslijn.

Meestal was het mijn broer die durfde. Hij pakte de telefoon en belde zo’n nummer, terwijl ik met rode oortjes probeerde mee te luisteren. De meeste sekslijnen draaiden cassettebandjes af met standaard vieze verhalen, maar met een beetje mazzel trof je een echte vrouw die een geil praatje begon.

Mijn broer deed dan alsof hij een hijger was en na tien seconden gooiden we gierend van het lachen de hoorn op de haak. Een lol dat we hadden. Totdat mijn moeder de telefoonrekening onder ogen kreeg, want al die dure seconden tikten toch aardig aan. Dat waren nog eens tijden.

Maar goed, de lockdown dus. Toen ik de jongens – die dol zijn op anekdotes van vroeger – laatst dit sappige sekslijnen-verhaal vertelde, vroeg de oudste: “Waarom bestaat dat nu niet meer?” Ik: “Nou ja, tegenwoordig doen mensen dat op internet, dan kijken ze gewoon naar vieze filmpjes.” Hij, met ongelovige ogen: “Bestaan die dan?” Eh, oeps. Ik geloof dat ik hem op een idee heb gebracht. Laten we maar hopen dat ze snel weer naar school kunnen.

Foto’s: shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT