Annemijn

Annemijn

Waarom zijn die coronagrappen altijd zo – gaaaaaap – flauw?

Het was een tijdje rustig, maar de afgelopen weken vliegen ze me op social media en WhatsApp weer om de oren: grappige plaatjes en filmpjes over corona. Vooral mijn broer is er altijd razendsnel mee.

Een foto van een sticker op een lantaarnpaal met de tekst ‘Voor groepsimmuniteit: hier likken’.

Omikron is nog nauwelijks gesignaleerd of hij stuurt me al een liedje in plat Haags, op de melodie van het bekende nummer van Harry Jekkers: ‘O-o-mikron, variant achter de duinen.’ Tien minuten later weer een muzikaal hoogstandje: ‘It’s beginning to look a lot like lockdown.’

Heel eerlijk: ik klik ze meestal weg. Niet omdat ik geen humor heb hoor, maar die berichtjes komen altijd precies binnen als ik in een Google Meet zit of in de Albert Heijn sta. Nog eerlijker? Ik vind ze vaak zo – gaaaaaap – flauw. Maar goed, mijn broer grossiert dan ook in flauwe humor. Zeker als hij in één ruimte is met mijn andere broer. Berg je dan maar, want er komt werkelijk geen zinnig woord meer uit. Het is gewoon standaard dat zij bij het kerstdiner na een paar drankjes moppen beginnen te tappen. Mijn moeder en ik zitten er dan maar een beetje bij (denk: diepe zuchten, rollende ogen). Op een gegeven moment komen de telefoons op tafel en moeten er filmpjes worden gekeken. Van katten die zich het apezuur schrikken van komkommers tot kinderen die een doodsmak maken met hun fietsje: lachen, gieren, brullen. Mijn vent doet net alsof hij de krant leest, maar zit intussen besmuikt mee te lachen.

Is dit nou een mannending? Ja, dat is het, ontken het maar niet. Ik krijg dat soort plaatjes en filmpjes nóóit van een vrouw. Ik heb twee zonen en zij doen het ook: urenlang geiten om stomme video’s.

En mannelijke collega’s die voor de zoveelste keer dat o-o-mikronlied opzetten en gewoon weer net zo hard stuk gaan.

Ook dit jaar schuift mijn broer weer aan bij het kerstdiner. Ik kan me dus opmaken voor een avondje coronahumor. Daarover gesproken, ik hoorde laatst wel een coronagrap waar ik hard om moest lachen. Een vriend van me stond met zijn fiets bij het stoplicht en drukte op het knopje voor groen. Zegt een vent naast hem: “Joh, dat heeft helemaal geen zin. Je wordt gewoon in de maling genomen. Dat is het systeem, net als bij die vaccinaties, je wordt voor de gek gehouden.” De vriend in kwestie keek de stoplicht-wappie glazig aan en zei toen: “Ik doe het toch, want ik vind het leuk om op knopjes te drukken.”

Kijk, dat vind ik nou geestig. Of was het nou geen grap? Nou ja, whatever. Ik wens iedereen vooral een voorspoedige lockdownkerst en een gelukkige quarantaine. En als je de grollen niet meer trekt, dan zeg je gewoon ‘ho ho ho’.

 

Foto’s: shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT