Geen categorie

Geen categorie

WK in Qatar? Had liever in ‘74 gewonnen…

Voetballen in de woestijn. Stel al dat Nederland een kans maakt, zou je dan willen dat we wereldkampioen worden in een zandbak?

Qatar is eigenlijk bloed aan de paal, of liever gezegd, aan de stadions. Want het is geen publiek geheim dat honderden arbeiders zijn omgekomen bij de bouw van de voetbaltempels in dit sjieke sjeikdom.

Ter meerdere glorie van de voetbalreligie. Veel mensen vinden het absurd dat hier in de bloedhitte straks op 20 november a.s. het WK gaat losbarsten. En dat terwijl het toernooi makkelijker en beter in Nederland gespeeld had kunnen worden. Geef toe: hier staan al genoeg dure en mooie stadions, de temperaturen zijn gematigd, de fans zijn super gemotiveerd, heel Europa kan naar ons toe reizen.

Elke keer weer misselijk als je de beelden ziet...

Maar afgezien daarvan: moreel gezien blijft dit een moeilijk potje voetbal met veel venijnige kantjes. De vraag is dus of je wel zou moeten kijken? En stel dat we winnen?

Dan ben je dus kampioen in Qatar! Of all places. Niet in Liverpool, München, Rome, Barcelona, nee Qatar. Een oliedomme plek op de aardbol waar niemand dood gevonden wil worden. Nou ja, die zijn er wel gevallen dus. Die doden.

Wat zijn waardige alternatieven om de tv uit te laten en het WK in zijn geheel over te slaan voor 1 keer?

Wij dachten aan de volgende 7 tips:

  1. Volg een cursus origami (Japans papiervouwen) en vouw alle Nederlandse sterspelers.
  2. Kijk de finale Duitsland- Nederland 1974 nog een keer. Ja, dat is heel erg, maar beter nog dan Nederland zien verliezen van Brazilië in de finale in … Qatar…
  3. Begin met het kweken van wiet, klanten zat!
  4. Breng een virtueel bezoek aan een museum
  5. Update je CV
  6. Koop merchandise van je favoriete band
  7. Heb veel seks, beetje liefde kan geen kwaad.

Wat ga jij doen? Kijken of klaverjassen?

Foto: shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT