Mannen, griep? Vrouwen verwen ons! Wij lijden…

Lieve meisjes die met ons meegroeien. Lieve knapperds van toen. Het is aangetoond, dat wij mannen griep heftiger ervaren dan de dames op deze aardkloot. Maar dit punt willen wij niet maken. Is niet nodig. Wij lijden met griep, dat staat vast. Onze benen zijn als was. Ons hoofd is een Cumuluswolk, onze neus is aan de binnenkant bekleedt met schuurpapier.

Boomreuzen
Maar geloof ons, dat is niet wat ons écht ziek maakt. Wat ons nog rotter doet voelen is, dat wij boomreuzen zijn geveld. Ons lichaam is ineens niet meer onze tempel. Wij kunnen niet meer sterk zijn, jullie beschermen. Discriminerend dit laatste? Misschien. Maar geloof ons, ook in deze tijd van emancipatie: diep in ons hart is het bij velen van ons nog steeds, ‘me Tarzan, you Jane’.

Reden van bestaan weggevaagd
Bij griep is onze hele reden van bestaan weggevaagd. Dus wij zijn zielig. Dat laten wij blijken. Wij tonen onze zwakte. Wij kreunen, zwelgen in zelfmedelijden, wijzen op onze pijntjes en kijken smekend omhoog of wij begrip mogen ontvangen. Beticht ons niet van aanstelleritis. Breng ons soep, aai ons over onze bol. Wees nog liever dan dat jullie altijd al zijn.
Als wij weer op de been zijn, gaan wij de dagelijkse battle of life weer aan. Dan kunnen jullie weer steunen op de sterke schouder die jullie zo regelmatig nodig hebben.

Hein van Dam

Share
Published by
Hein van Dam

Recent Posts

TikTokpareltjes: de frikandel is hartstikke gezond

Het is bij uitstek de populairste snack van Nederland: de frikandel. Maar dat is toch ook de meest vervuilde met…

2 uur ago

Amateurs over Giro of de Tour: ‘Beklimmingen in de Giro zijn brutaler’

De keuze tussen de Tour de France en de Giro d'Italia kan voor een amateurwielrenner afhangen van verschillende factoren. Wij…

7 uur ago

‘Psycho die je bent’

Sommigen mannen snappen het echt niet

9 uur ago

Je was gek vroeger als je in dienst ging. Nu niet meer (of toch nog steeds?)

We stopten een rauwe ui onder onze oksels, om niet te worden afgekeurd

1 dag ago

Twee minuten stilte: maar zouden we niet juist moeten schreeuwen om vrede?

Dodenherdenking is belangrijk, maar met de oorlogen in Oekraïne en Israël zakt de moed wel in je schoenen. Wat is…

1 dag ago