Gezondheid

Gezondheid

Dit kledingstuk maakt je productiever

Wie mij kent weet dat ik altijd op zoek ben naar manieren om mijn productiviteit te bevorderen.

Als het om huishoudelijk werk gaat ben ik namelijk de koningin van uitstellen. Nu ik dit schrijf ligt er bijvoorbeeld een flinke lading was op me te wachten, kan mijn koelkast wel een doekje gebruiken en ziet mijn slaapkamer er niet uit alsof daar ook maar iets van magie gebeurt. Ik weet niet wat het is, maar als ik thuiskom heb ik gewoon geen zin om naast mijn gewone werk ook nog werk in huis te doen. Dit is dan weer niet gunstig voor de omgeving waarin ik me na werktijd bevind, want geen opgeruimd huis is ook geen opgeruimd hoofd en zo kom je natuurlijk nooit aan ontspannen toe. Je begrijpt dan ook mijn opluchting toen ik zag dat hier een hele makkelijke oplossing voor is die zelfs de meest luie huisvrouw kan toepassen: het dragen van schoenen in huis.

De reden dat deze truc werkt is heel simpel: we trekken schoenen aan op het moment dat we iets actiefs gaan doen. Denk aan werken, boodschappen doen of sporten. Door je schoenen aan te houden op het moment dat je thuiskomt, geef je je brein dus een signaal dat het tijd is voor activiteit. En omdat je al in beweging bent, is het makkelijker om productief te blijven. Op het moment dat je schoenen uit zijn, is het te verleidelijk om een ontspannen houding aan te nemen en is er meer moeite nodig om in een actieve houding te schieten, waardoor je je huishoudelijke taken hoogstwaarschijnlijk helemaal laat zitten.

Onderzoek wijst uit dat hardloopschoenen in dit geval het beste werken omdat we die al associëren met beweging, maar het lijkt mij dat iedere lekker zittende sneaker hier geschikt voor is. Het is toch eigenlijk om te gieren hoe makkelijk we onszelf voor de gek kunnen houden, maar hé, iedere lifehack die ervoor zorgt dat ik met goed fatsoen een nieuw paar schoenen kan kopen is er wat mij betreft één die het waard is om te proberen.

Bron: Well + Good

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com 

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT