Categories: Gezondheid

Speeddate met Richard Branson: wat kun je als 50-plusser leren over geluk?

Zes onverwachte tips van Richard Branson, een van ‘s werelds meest succesvolle 50-plussers, hoe je écht gelukkig wordt.

Richard Branson verzeilde van het ene in het ander avontuur. Van platenlabel en vliegmaatschappij tot ontwikkeling van ruimtevaart voor de gewone man. Hij maakte extreme ballonvluchten, stak al kitesurfend Het Kanaal over. Toch schuilt geluk juist in de ‘kleine dingen’ volgens hem .

  • “De meeste mensen nemen aan dat het succes van mijn bedrijf en de rijkdom die daarmee gepaard gaat mij geluk hebben gebracht. Maar dat is niet zo. Het is omgekeerd. Ik ben succesvol, rijk en voel me verbonden met dierbaren omdat ik gelukkig ben.”
  •  “Zoveel mensen raken verstrikt in het denken, hoe ze gelukkig moeten worden. Maar dat is waar ze falen. Geluk gaat niet over doen, het gaat over zijn.”
  •  “Volwassen vragen aan kinderen ‘Wat wil je worden als je groot bent?’ De omgeving verwacht vaak grootse ambities: ‘Ik wordt schrijver, arts, premier.’ Ze krijgen het advies: ga naar school, studeren, neem een baan, ga trouwen en dan ben je gelukkig. Maar dit gaat alleen maar over doen. Niet over zijn.”

13 dingen die je niet wist over Richard Brandson

  • “Stop en adem. Wees gezond. Blijf in de nabijheid van vrienden en familie. Wees er voor iemand en laat iemand er voor je zijn. Wees moedig. Wees gewoon  jezelf voor een minuutje. Als je jezelf toestaat om ín het moment te zijn en het moment te waarderen, zal geluk volgen.”
  • “Geluk is voor mij de kleine handjes vasthouden van mijn nieuwe kleinkinderen. Aan tafel zitten met mijn familie. Het is de glimlach op het gezicht van een vreemdeling, de geur van regen, de beweging van een golf, de wind over het zand. Het is de eerste sneeuwval van de winter en de laatste storm van de zomer.”
  • “Sta jezelf toe om in het moment te zijn en waardeer dat moment. Vergeet even wat je denkt wat je allemaal moet doen en begin te zijn. Ik beloof je dat geluk zal volgen.”

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Hein van Dam

Share
Published by
Hein van Dam
Tags: Bransongeluk

Recent Posts

Partner kwijt, pensioen kwijt?

Veel mensen scheiden op latere leeftijd. Wat betekent dit voor je rechten op pensioengelden van je ex?

7 uur ago

OVER DEZE 30 DINGEN MAKEN KOPPELS HET VAAKST RUZIE

Ruzie? Dit zijn de oorzaken?

1 dag ago

Een sollicitante met de achternaam Rensenbrink…(en dus gaat het over de paal?)

Het staat in ons collectieve geheugen gegrift: 1978, WK in Argentinië. Rensenbrink maakte wereldfurore doordat hij in de WK-finale –…

1 dag ago

Vakantie (4): ‘Sta je daar terwijl een paard wordt geslacht!’

Iedereen kent de beelden van Pamplona: mensen die voor woedende stieren uit rennen. Op vakantie in het buitenland kun je…

2 dagen ago