Goed in je vel

Goed in je vel

Waardevol huwelijksadvies van een man die nooit had willen scheiden

Na 16 jaar eindigde het huwelijk van deze vriend van ons. Hij verloor de vrouw waar hij zielsveel van hield. Om anderen dit lot te besparen, zette hij waardevolle lessen op papier. Misschien vormen deze wel het beste relatieadvies dat je ooit zult krijgen.

Dit zijn lessen die ik te laat heb geleerd. De waarheid is dat ik ervan hield om getrouwd te zijn, en na verloop van tijd zal ik opnieuw trouwen, en als ik dat doe, zal ik het bouwen met een fundament dat elke storm en elke hoeveelheid tijd kan doorstaan. Als je dit leest en wijsheid vindt in mijn pijn, deel het dan met die jonge echtgenoten wiens harten nog vol hoop zijn, en met die stellen die je misschien weet die vergeten zijn lief te hebben. Een van die mannen kan zijn zoals ik was, en in deze zuurverdiende lessen zal er misschien iets in hem ontwaken en zal hij leren de man te zijn waarop zijn vrouw heeft gewacht.

 • Stop nooit met verkering
  Stop nooit met daten. Neem je vrouw nooit voor vanzelfsprekend aan. Toen je haar ten huwelijk vroeg, beloofde je de man te zijn die haar hart zou bezitten en altijd zou beschermen. Dit is de belangrijkste en meest heilige schat die je ooit zal worden toevertrouwd. Ze koos jou. Vergeet dat nooit en word nooit lui in je liefde.
 • Bescherm je eigen hart
  Net zoals je je hebt verplicht om de beschermer van haar hart te zijn, moet je je eigen hart met dezelfde waakzaamheid bewaken. Houd volledig van jezelf, houd openlijk van de wereld. Maar er is een speciaal plekje in je hart waar niemand naar binnen mag, behalve je vrouw. Houd die ruimte altijd gereed om haar te ontvangen en uit te nodigen, en weiger iemand of iets anders daar binnen te laten.
 • Word keer op keer verliefd
  Je zult constant veranderen. Je bent niet dezelfde persoon die je was toen je trouwde, en over vijf jaar ben je niet dezelfde persoon die je nu bent. Verandering zal komen, en daarin moet je elkaar elke dag opnieuw kiezen. Ze hoeft niet bij je te blijven, en als je niet voor haar hart zorgt, kan ze dat hart aan iemand anders geven of je volledig afsluiten, en je zult het misschien nooit meer terug kunnen krijgen. Vecht altijd om haar liefde te winnen, net zoals je deed toen je haar het hof maakte.
 • Zie altijd het beste in haar
  Focus alleen op waar je van houdt. Waar je op focust, zal zich uitbreiden. Als je je concentreert op wat je dwarszit, zie je alleen maar redenen om je te laten afluisteren. Als je je concentreert op waar je van houdt, kun je niet anders dan verteerd worden door liefde. Concentreer je op het punt waarop je niets anders meer kunt zien dan liefde, en je weet zonder twijfel dat je de gelukkigste man op aarde bent om deze vrouw als je vrouw te hebben.
 • Doe eens gek.
  Neem jezelf niet zo verdomd serieus. Lach. En maak haar aan het lachen. Lachen maakt al het andere gemakkelijker
 • Het is niet jouw taak om haar te veranderen of te repareren
  Het is jouw taak om van haar te houden zoals ze is, zonder te verwachten dat ze ooit zal veranderen. En als ze verandert, hou dan van wat ze wordt, of het nu is wat je wilde of niet.
 • Neem de volledige verantwoordelijkheid voor je eigen emoties
  Het is niet de taak van je vrouw om je gelukkig te maken en ze kan je niet verdrietig maken. Jij bent verantwoordelijk voor het vinden van je eigen geluk, en daardoor zal je vreugde overgaan in je relatie en je liefde.
 • Wees aanwezig
  Geef haar niet alleen je tijd, maar ook je focus, je aandacht en je ziel. Doe wat nodig is om je hoofd leeg te maken, zodat je volledig BIJ HAAR bent als je bij haar bent. Behandel haar zoals u uw meest waardevolle klant zou behandelen.
 • Wees bereid om haar seksueel te nemen…
  Om haar weg te dragen in de kracht van je mannelijke aanwezigheid, haar te verteren en te verslinden met jouw kracht, en haar door te dringen tot in de diepste lagen van haar ziel. Laat haar smelten in haar vrouwelijke zachtheid, want ze weet dat ze je volledig kan vertrouwen.
 • Wees geen idioot.
  En wees ook niet bang om er een te zijn. Jij zult fouten maken en zij ook. Het is niet de bedoeling dat je perfect bent, probeer gewoon niet te dom te zijn.
 •  Maak je geen zorgen over geld
  Geld is een spel, vind manieren om als team samen te werken om het te winnen. Het helpt nooit als teamgenoten te vechten. Zoek manieren om de kracht van beide personen te benutten om te winnen.
 • Kies altijd voor liefde.
  Dit is uiteindelijk het enige advies dat je nodig heeft.
Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT