Entertainment

Entertainment

Falder Snack #10: McCartney, Wonder en Jagger tegen corona

lady gaga one world

Afgelopen zaterdag kwamen de grootste sterren op aarde online samen om de corona-geïnfesteerde wereld een hart onder de riem te steken.

One World: Together At Home, ook bekend als Millenial Live Aid (MLA wordt ook geaccepteerd), bestond uit optredens, grappen, en heel veel praatjes over hoop.

Heb je een kleine acht uur? Dan kun je hier het hele optreden terugkijken. Voor degenen die niet door het moeras van preken en optredens heen willen waden, hieronder een paar hoogtepunten.

Organisator Lady Gaga zingt Smile

Paul McCartney opent met een verhaal over zijn moeder, die verpleegkundige was, en zingt daarna een langzame versie van Lady Madonna.

Paul McCartney speelt Lady Madonna

En dan nu de Stones, vanuit huis. Mick Jagger gedraagt zich gewoon als op het podium – wellicht met iets minder door-pluimvee-geïnspireerde dansmoves. Charlie Watts zwaait zijn drumsticks door de lucht als een verwarde tovenaar. En Keith Richards lijkt niet te beseffen dat hij überhaupt meedoet. Wonderbaarlijk genoeg klinkt het fantastisch.

You Can't Always Get What You Want

McCartney’s oude Ebony and Ivory-kameraad Stevie Wonder is goed bij stem. Hij klinkt alsof er een kind uit zijn buikholte omhoog schreeuwt, zoals we gewend zijn. Volledig in het zwart gehuld, doet Stevie Wonder alle andere optredens verbleken.

Stevie speelt Lean On Me & Love's In Need of Love Today

One World: Together At Home maakt toch nostalgisch naar Live Aid. In 1985 traden de grootste artiesten van de 20e eeuw op tijdens een 16-uur durende liveshow om geld in te zamelen voor Ethiopië. Hieronder nog eenmaal het iconische optreden van Queen.

Het inmiddels beroemde optreden van Queen

Bonus: Live Aid was niet voor iedereen leuk. Bob Dylan voelde zich overduidelijk niet op zijn gemak.

Bob Dylan weet zich geen houding te geven tijdens We Are The World

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT