Sport

Sport

Doping taboe? Welnee, als iedereen nou slikt en spuit dan is er niets aan de hand. Falder weet raad.

Met wielrenner Froome in het nieuws laait de discussie over doping weer op. De astmatische Brit moet misschien wel zijn zwaarbevochten overwinning in de Vuelta inleveren. Terecht?

Falder vindt dat doping niet langer verboden moet worden. Het is namelijk onmogelijk om alles en iedereen maar te blijven testen. Lariekoek! Bovendien zijn dit allemaal volwassen mensen. Als die graag hun lichaam willen laten ontploffen door epo, bloeddoping, anabole steroïden en groeihormonen moeten ze dat zelf weten.

Falder vindt wel dat als iedereen doping gebruikt, de spelregels moeten worden aangepast. Froome moet bijvoorbeeld dan 2x de Tourmalin op fietsen. In geval van schaatsen op de Olympische Spelen moeten alle atleten minstens twee keer de reguliere afstanden afleggen, tussendoor 40 x opdrukken en aan het einde een pirouette draaien. Bij het schansspringen moeten de atleten naar boven lopen, met ski’s, in plaats van met de lift. Bij curling moeten de deelnemers ook het stadion en omgeving schoon bezemen. Kunstschaatsen mag voortaan alleen nog maar op Friese doorlopers. En bij de biatlon moeten de atleten minimaal 3 herten schieten. Dit worden de leukste Spelen ooit!

Teveel astmadrankje genomen en daarom diskwalificeren? Onzin!

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT