Sport

Sport

Hoe is het met… Ronaldinho?

Ooit was hij de smaakmaker bij Barcelona en de Gele Kanaries, maar Ronaldinho vecht nu tijdens zijn voetbalpensioen tegen zijn oude verslavingsdemonen, maar een balletje trappen kan hij nog steeds!

Ronaldinho’s bonte levenswandel deed hem vorig jaar nog in een gevangenis belanden in Paraquay na een akkefietje met zijn paspoort. Deze was namelijk vervalst door louche zakenvriendjes van de oude FC Barcelona en Paris Saint Germain-vedette. De 42-jarige Brazilliaan beweerde van niets te weten, maar de rechter in Paraquay veroordeelde Ronaldinho tot een heuse gevangenisstraf en daarna nog ettelijke maanden huisarrest in Asunción, de hoofdstad.

’s Ochtends al aan de drank

Het verblijf in zo’n Zuid-Amerikaanse kerker deed de normaal goedlachse voetballer geen goed. Eenmaal thuis raakte hij in een depressie, die hij probeerde te blussen met drank, veel drank. Toen daarna zijn moeder ook nog overleed aan corona, ging het helemaal mis. ,,Hij drinkt ‘s ochtends al wodka, whisky en gin en stopt pas de ochtend erna”, onthulde een naaste vriend in de Braziliaanse media, om te vervolgen: ,,Het is elke dag feest bij hem. Dat is niets nieuws, maar het is erger geworden sinds het overlijden van zijn moeder.”

Bal sterker dan verslavingen

Thuis in Rio komen er ook ongure types over de vloer, weet deze vriend. ,,Hij nodigt regelmatig mensen uit om een feestje te bouwen. Hij voelt zich eenzaam in zijn enorme huis. Ronaldinho heeft een groot hart en probeert gul te zijn voor zijn vrienden, maar niet iedereen is een échte vriend. Ze beschadigen hem.” Gelukkig is de zucht naar de bal soms sterker dan zijn verslavingen. Vorige week nog speelde Ronaldinho een gala-wedstrijd in België, georganiseerd door één van zijn geldsponsoren, het gokbedrijf Circus.

Nu ster op TikTok

De wedstrijd tussen AA Gent en Standaard Luik werd bovendien afgewerkt in vol stadion en voor AA Gent besliste Ronaldinho de match (4-2). Inmiddels is hij ook uitgegroeid tot een TikTok-ster. Vooral zijn challenges hebben miljoenen volgers. Dit najaar begint hij een particuliere voetbaltour door Azië. Dus het lijkt er verdacht veel op, dat het goed  gaat met Ronaldinho. Huiskamervraag: wat betekent Ronaldinho eigenlijk. Simpel: het staat voor ‘kleine Ronaldo.’

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT