Leuke man gezocht

Leuke man gezocht

‘Geef mij maar een veel oudere man, dacht ik’

'Onze' datende Guusje had wel zin in een veel oudere man. Proefde hij net zo goed als een glas oude wijn?

Halverwege de dertig en je begeeft je weer in het datingcircuit na bijna een decennium in een relatie te hebben gezeten. Dat betekent een geheel nieuwe dimensie aan het vrijgezel zijn. En die dimensie is eigenlijk alleen maar beter geworden. Want; het onzekere randje van mijn twintigjarige ‘ik’ is in haar geheel weg, geen last van tikkende eierstokken en de ‘range’ aan mannen lijkt eerder gegroeid dan gekrompen. Van mannen die 15 jaar ouder zijn dan ik tot aan ‘jongens’ die 10 jaar jonger zijn… Maar ‘what is the right age/match?’. In ieder geval niet de ruim vijftien jaar oudere mister X kwam ik achter.

Een echte man

Na mijn scheiding had ik geen zin in onvolwassen jongensgedrag meer. Wat ik nodig had was een echte man, toch? Mature, eigengereid, de zaakjes goed op orde. Ouder en wijzer zeggen ze toch niet voor niets. En na overleg met mijn vriendinnen was daar ook hun advies; ja Guus, jij moet gewoon een oudere man tegenkomen. Zo gezegd zo gedaan. Daar kwam mister X op mijn pad. Charmant, ogen waar je in kon verdrinken, intellectueel. No red flags at all. Althans dat dacht ik. Want hoe leuk ik zijn volwassen, oudere zijn vond in het begin, zo complex bleek de uitkomst na een paar dates.

Zwaar en complex

Gesprekken die ik eerder als super interessant en diepgaand betitelde, bleken vooral zwaar en complex te zijn. En dat zonder stop. De kleinste details moesten worden uitgekristalliseerd en op een weegschaal gelegd. Zijn stralende glimlach vol witte tanden, was een perfecte façade voor een ingewikkeld arsenaal aan eigenschappen. Toen zelfs mijn eigen frivole ik in twijfel werd getrokken en de seks ook nog eens ronduit bagger was, was de maat vol voor mij. Hij kon in zijn eigen zogenaamde ‘volwassen’ sop gaar koken.

Grijs en rimpelig

Natuurlijk, niet alle oudere mannen zijn hetzelfde. Moeilijke gevallen zijn er van alle leeftijden. En het daten met mister X heeft me ook iets opgeleverd; namelijk het eerder herkennen van de beruchte red flags. Plus, nog belangrijker: dat ik nooit mijn frivole ik mag verliezen in een relatie. Keeps me young. Zelfs als ik straks zelf grijs en rimpelig ben. No matter what age!

Guusje (38) is sinds 1,5 jaar vrijgezel. Gescheiden en wel, met twee kids en weer vrij om ‘te gaan en staan waar ze wil’. Op Falder schrijft ze over haar eerste jaar als een hernieuwde single. Fladderend date ze in de rondte.

Volg ook onze andere datende columniste Tess: volgende week zondag weer. 
Tess (51) is al jaren actief op verschillende datingapps en -sites. Op Falder schrijft ze haar meest leuke en bizarre ervaringen met mannen van die leeftijd en soms wat jonger. Alle namen zijn uiteraard fictief. Anders komt ze nooit meer aan de man.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT