Even mauwen over vrouwen

vrouwen

Hoe beoordeel je de vrouw van je vriend (en wat zeg je wel en niet?)

Leuk je vrienden, maar vaak krijg je hun vrouwen erbij. Best ingewikkeld. Neem het type: ‘ de-leukere-vrouw-dan-je-vrouw’? Hoe ga je daarmee om, zonder je vrienden te verliezen (en je vrouw)?

1. Type: de zeurvrouw
Iemand die altijd maar klaagt. Regent het, dan wordt het nooit meer droog. Schijnt de zon dan is het te heet. Ze heeft altijd wel ergens pijn, heeft altijd pech. Zo’n dame.
Ons advies:
Zeg nooit tegen je vriend dat het gewoon een takkenwijf is, dat hij beter iemand anders kan zoeken. Wellicht is hij toch stapelgek op haar. Op elk potje past immers een deksel. Klaagt hij zelf, dan kun je dingen beamen. Staan ze op scheiden dan zeker. Maar wordt nooit te enthousiast in je kritiek. Stel dat het weer goed komt? Onderschat haar invloed niet. Als ze weer in elkaars armen liggen, kan ze je maken of je breken.

2. Type: de-vrouw-die-de -broek-aan-heeft
Iemand waarbij je vriend nooit wat heeft te vertellen. heeft Zij beslist. Je vriend knikt Ja-en-Amen.
Ons advies:
Meest moeilijke is je vriend geen watje te vinden. Het respect voor hem te verliezen. Een relatie blijft een ingewikkeld samenspel tussen twee mensen. Als je vriend zich daarbij happy voelt, prima. Bij mannen onder elkaar is hij anders. Misschien wel net zo’n haantje zoals jij, terwijl hij zich thuis door zijn hennetje laat commanderen. Ja, zulke mannen bestaan, heus.

3. Type: de foeilelijke vrouw
Zo’n vrouw waarvan je je afvraagt: hoe heeft hij haar kunnen kiezen, hij kon iedereen krijgen en nu is hij de vlag niet op (dat beeld wil je niet voor je halen) maar náást de modderschuit.
Ons advies:
Dit is een no-go area. Heb het nooit over haar uiterlijk. Dus niet dat ze te dun of te dik is, rare kleding draagt, gek loopt. Zulk soort dingen. Ook geen quasi-grappige opmerkingen als je met een groep mannen bent waar hij bij is. Heb je je eigenlijk al afgevraagd waarom hij voor haar heeft gekozen? Mits ze geen hele rijke pa heeft, moet haar innerlijk haar uiterlijk overstijgen. Kan niet anders. En jouw vriend ziet dat. In een maatschappij waarop we gefixeerd zijn op uiterlijk, kun je daar toch alleen maar respect voor hebben.

4. Type: de one-of-the-guys-vrouw
Ja, de vrouw van je vriend die net zo leuk, gevat, slim is als hij. Nee, ze is wel een vrouw, dus het is geen evenbeeld van je maatje. Ze doet alles op zijn vrouws, want niet wegneemt dat je je nooit bij haar verveelt, of dat je je aan haar ergert.
Ons advies:
Klinkt relaxed, is het ook. Het enige gevaar dat hier op de loer ligt is dat je meer aandacht aan haar besteedt dan aan je vriend. Nee, we hebben het niet over verliefd zijn (pas op hè), maar gewoon omdat je zo lekker met haar kunt O-H’en. Zij is ten blijft het aanhangsel van je soulmate. Dus hij is de hoofdact, zij het bijnummer.

5. Type: de-leukere-vrouw-dan-je-eigen-vrouw
Ze is knapper. Of slimmer. Of ad-remmer. Of begrijpender dan je eigen vrouw.
Ons advies:
Levensgevaarlijk. Zeker als je het gevoel hebt dat zij jou ook leuker vindt dan je maat. Als zo’n gevoel je bekruipt, doe niets. Houdt afstand. Praat met haar. Lach naar haar. Maar flirt niet. Ga niet ‘connecten’ via social media, ook niet als zij erop aandringt. This could be the highway to hell.

Foto: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT