Vrouwen

Vrouwen

Vrouw zonder slipje, dat was vroeger heel normaal

Vroeger, ja, heel vroeger, toen droegen we geen onderbroek. Hoe zit dat eigenlijk?

Damesondergoed. Altijd spannend en sexy. Hebben wij altijd gevonden. Had je vroeger eenmaal beet en een mooie dame aan de haak geslagen, dan was de volgende uitdaging: begin je bij de bovenkant of bij de onderkant? Ja, dat klinkt plat, maar iedereen herkent het, zeker wij mannen van boven de 50.

En dan te bedenken dat heel vroeger vrouwen niet eens een broekje droegen. Quest, het populairwetenschappelijk Nederlands tijdschrift, heeft dat eens uitgezocht.

Was rondlopen zonder onderbroek dan niet heel onkuis? Nee, want je zag er niets van. Door de lange rokken die vrouwen droegen, was alles netjes bedekt. Daarom is het ook lastig uitzoeken wanneer damesonderbroeken in beeld kwamen, vrouwen liepen tenslotte niet te koop met hun lingerie. Halverwege de negentiende eeuw begon dat te veranderen, doordat wijde rokken met daaronder een stalen hoepelrok in de mode kwamen. Dat gaf vrouwen een opvallend figuur, maar leverde hen ook een nieuw probleem op, namelijk mogelijke inkijk van onderen.

Het was bijna erotisch als je je benen liet zien, dat was nogal een dingetje

Daarnaast wilden de meeste mensen niets weten van een vrouw in een broek. En een onderbroek is toch een kleine versie van een broek. Een zichzelf respecterende burgervrouw beschermde zichzelf en haar dochters tegen zo’n sociale ramp door een onderbroek aan te trekken. Zo raakte de vrouwenonderbroek zo’n 170 jaar geleden ingeburgerd.

Al waren dat nog niet de onderbroeken die wij gewend zijn. Het was een soort boord rond je middel met twee grote broekspijpen tot op je knie. En het kruis was open.

Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het anno 2022 aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. Een tweede voordeel is ongetwijfeld het sexy gevoel dat je erdoor krijgt. ‘Geen slipjes dragen is gewaagd. Het geeft een ondeugend gevoel als je weet dat je zo bloot bent’, legt seksuologe dr. Ava Cadell uit. ‘Het verwijderen van de barrière die je intieme delen afschermt, doet je meer in contact komen met je innerlijke sensualiteit’, voegt ze toe. Een ander voordeel van bloot is de manier waarop het je man beïnvloedt. In zijn oor fluisteren dat je geen slipje draagt, zal zijn lust meteen opwekken…

Foto: Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT