Food

Food

Ooit waren boeren, nou ja koeien, gewoon leuk

Terwijl de boerenopstand anno 2022 voortduurt, sprong in 1996 koe Nelly nog gewoon lekker in het zwembad voor een bommetje…

De boerenoorlog is compleet. Nederland is in de greep van de agrarische opstand, snelwegen liggen vol mest en brandende hooibalen en aan elke lantaarnpaal hangt de Nederlandse driekleur ondersteboven als protest tegen de stikstofplannen van de regering.

Bepaald geen reclame voor de ploeterende ploegers die steeds feller worden in hun protesten.

Nee, dan 1996, toen we nog genoten van acteur Peer Mascini als over de top landheer met hete aardappel in de keel – ‘er is een tijd van werken en er is een tijd van genieten’- gezeten naast een riant zwembad in een zomerse tuin waar hij de Melkunie melkproducten aanprees als waren het de kroonjuwelen van koningin Beatrix zelf.

Nog zo gezegd: geen bommetje!

‘Boerenland, onthoud die naam, kwaliteit van de bovenste plank!’, riep hij in de camera terwijl verwende koeien op een luchtbed in het zwembad dreven of op bloemetjeslippers met een zorgvuldig gedrapeerd handdoekje rond de hals voorbij paradeerden. ‘Al het goeie komt van Melkunie koeien’, luidde de slogan. En terwijl Mascini de pakken melk aan de camera toont, maakt buiten beeld koe Nelly een bommetje van de zweefplank. Een enorme golf water doet de acteur bijkans verzuipen. ‘Nog zo gezegd: geen bommetje!’, roept de acteur kwaad. Ook deze uitroep heeft de Nederlandse taal verrijkt en kon lang in menig zwembad in het land worden gehoord.

De boeren blijven zeer waarschijnlijk nog wel even kwaad op de regering. Vraag is of zoveel agressie en geweld tot veel sympathie bij de bevolking leidt. De boeren zouden meer hun boerenverstand moeten gebruiken: met humor behaal je vaak meer succes!

Foto: ANP, Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT