Lifestyle

Lifestyle

Enkeltje vertrekhal voor baas Schiphol, Dick Benschop. Maar hoe erg is dat?

In deze nieuwe rubriek staat wekelijks een man centraal die opvallend in het nieuws is, vaak positief, soms negatief.

Deze week stonden er weer beschamend lange, lange, lange rijen voor de vertrekhal van Schiphol.

Niet voor de afscheidsreceptie van Dick Benschop (64, zie foto boven), president-directeur van Schiphol, maar het had zomaar gekund.

Want Dickie is – om in vliegtuigtermen te blijven – zijn baan kwijt. Hij is figuurlijk onder de voet gelopen door duizenden passagiers van de luchthaven. Exit bleek de enige oplossing.

De beelden zijn bekend: duizenden mensen in rijen voor de vertrekhal van luchthaven Schiphol. Velen misten hun vlucht met diepe ellende tot gevolg. Slechts korte tijd leek een extra financiële toeslag voldoende om de beveiligers op Schiphol te verleiden hun werk te komen doen, maar toen die verviel namen de heren beveiligers de benen en groeiden de rijen wachtenden navenant weer.

Benschop heeft te laat gereageerd op alle ontwikkelingen, zo luidt het oordeel van vriend en vijand. Als managers zich laten verrassen, dan is het foute boel natuurlijk. Want regeren is vooruitzien. En anno 2022 is personeel je eerste en enige aandachtspunt, zeker op Schiphol.

Je komt op een punt in je leven – ook al is dat op je 64ste – dat je je eigen gebreken moet benoemen en accepteren. Een harde, maar soms onvermijdelijke les.

Iedereen met een loopbaan zal dit wellicht herkennen. Benschop liep bij Schiphol hard tegen zijn tekortkoming aan. Wijsheid zegt dan dat het beter is om afscheid te nemen, iets wat toevallig heel goed past bij Schiphol. Niet dat zijn vertrek veel zal helpen aan de oplossing van de puinhoop, maar het is al net als in de voetballerij: als de trainer niet scoort is het wegwezen geblazen.

Leer van je fouten en gebreken en zet een nieuwe koers. En laat het u niet verrassen als Benschop binnen een half jaar op een andere pluchen managementstoel zit. Wat ook dat is Nederland…

 

Foto’s: ANP

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT