Lifestyle

Lifestyle

Deze negen kledingstukken kunnen niet meer als je eenmaal 50+ bent

beanie, hip, jong
Veel mannen blijven in hun hoofd gelukkig altijd 18 (of 16) maar dat betekent niet dat je je ook zo moet kleden. Ze slaan soms compleet de plank mis. Zelfs onze eigen premier…

Het is je misschien wel opgevallen: Mark Rutte komt bij elke bijeenkomst op het Catshuis in bijna steevast dezelfde outfit opdraven: spijkerbroek, shirt met opdruk, wollen mutsje, kekke sneakers en een gewatteerd jack. Nu moet iedere 50plusser zelf weten wat hij draagt – Rutte is 54 – maar volgens de stijlgids van Falder kunnen sommige kledingstukken echt niet meer als je de 50 bent gepasseerd. Zelf gruwen we van shirts met een opdruk. Zoals ‘Ik heb er de kracht niet meer voor’, ‘Ik bied nu alvast mijn excuses aan voor mijn gedrag van vanavond’ en ‘Koning, keizer, admiraal, dronken zijn we straks allemaal.’

Maar ook leeuwen, beren, nep tattoes, adelaars, alles met een Harley Davidson en in vintage letters gegoten boodschappen – 1958 beste bouwjaar ooit – kunnen wat ons betreft direct in de poetsdoekenmand.

Veel mannen kijken nooit in de spiegel. Veel vrouwen ook niet overigens, maar dat terzijde. Als ze dat wel zouden doen, dan zouden ze kunnen constateren dat veel kleding niet meer past bij hun leeftijd.

Rutte denkt met een muts – een zogeheten beanie– onvoorstelbaar hip te zijn, maar het tegendeel is waar. Het hoofddeksel maakt hem ouwelijk, juist omdat hij geforceerd modern wil zijn. ‘Kijk mij eens geen 54 jaar zijn’, lijkt hij te willen uitschreeuwen. Vroeger liepen ministers en premier in strakke pakken, ook bij een informeel overleg op het Catshuis. Rutte pakt de vrijheid om te doen alsof hij net van een terrasje in Rome komt. Als hij al in kostuum verschijnt is het oersaai met de keuze voor donkerblauw en zwarte schoenen. Zo zijn er meer mannen die niet de moeite nemen om eens kritisch door hun garderobe te gaan. Ze zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de best geklede man van het jaar, een verkiezing die het magazine Esquire jaarlijks organiseert. De Amsterdamse rapper Ray Fuego en conservator van Paleis het Loo Paul Rem (zie foto boven) mogen zich sinds dit jaar officieel voegen in de Hall of Frame van Esquire. Al 23 jaar kiest Esquire de Best Geklede Man van Nederland. Pim Fortuyn (1998) was de eerste, Humberto Tan (1999) de tweede.

Om kort te gaan: je mag dragen wat je wil, maar doe het wel stijlvol en denk na over goede kleurcombinaties. Wat ons betreft echt passé:

  • de tuinbroek (het is 2021, hallo!)
  • grote kleurrijke sneakers (nee, je bent geen gangsta of rapper of Dave Roelvink)
  • overhemd met korte mouwen met vogels- en bloemenprint (Hawaï shirt natuurlijk wel!),
  • polo met banen of ruiten (saai!, tuttig, fantasieloos, koopt je vrouw voor je)
  • T-shirt met schreeuwende teksten (I used te be young) (gewoon niet doen)
  • trui met rits (ouwelijk, saai, geraniumlook)
  • broek met elastiek rondom de waist (schreeuwt in alles: ik ben bejaard, want dan kan ik snel de boel laten zakken op de wc!)
  • spijkerbroek met voorversleten gaten (das war einmal)
  • Beanie, muts (draag een fraaie hoed, je gaat toch geen bank overvallen!?)

Foto: 123RF , NOS, Twitter

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT