Lifestyle

Lifestyle

Scheiden? Wees eens creatief!

Kerstmis en Oud en Nieuw zijn dagen in het jaar waarop de relatie tot het uiterste wordt getest. Wat als de rek eruit is? Omdenken!

In de donkere dagen van het jaar hebben we vaak vakantie en tijd genoeg om even tot rust te komen en de zaken op een rijtje te zetten.

Onder de kerstballen kom je tot de conclusie dat de ‘prik van de cola’ is, je relatie is nog droger dan het stro op het dak van de kerststal.

‘Was ze nog maar die mooie engel in de piek van de boom,’ denk je met een traan in je oog.

We hebben het zelf ook meegemaakt. Echtscheiding, de hel op aarde. Hoewel, we hadden nog geen kinderen, dus de schade viel mee. Het is een tandje erger als die er wel zijn, want het is maar al te vaak dat die als wapen worden ingezet in een oorlog die op alle fronten wordt gevoerd.

Iedereen wil altijd maar scheiden...

We hebben natuurlijk goed advies als het helemaal uit de hand dreigt te lopen, waarin jij en je partner niet meer willen bewegen. Laat in elk geval de kinderen erbuiten, zet ze niet alleen als machtsmiddel, bereidt ze goed voor en neem een professionele begeleider.

Maar denk eerst even na voordat je de bijl in je relatie zet. Tel even goed tot tien, of honderd desnoods of tot de volgende kerst. Wij hebben 5 overwegingen om wellicht juist niet te scheiden.

  1. Het gras is niet groener bij de buren. Geloof ons, het lijkt wellicht zo, maar ook daar is af en toe ellende, smijten ze met het servies en is er ruzie om geld.
  2. Is seks met een veel jongere vrouw nu echt beter? Ja, de eerste 2 maanden wel, maar daarna? Voel je je een oud boek in een nieuwe bibliotheek. Je weet nu wat je hebt.
  3. Vreemdgaan lijkt je leuk. Maak het dan bespreekbaar! Je bent al dik in de 50 en al 25 jaar bij elkaar. Of langer. Is het nou een misdaad als je een keer met een andere vrouw naar bed gaat? Nee, en zeker niet als het jouw relatie goed doet. Misschien vindt je vrouw het ook een briljant plan.
  4. Stel je vindt een nieuwe liefde na je scheiding. Een vrouw met kinderen. Bonuskinderen? Zit je daar dan op te wachten? Wees eerlijk…
  5. Vrouwen van onze leeftijd hebben ook een heel leven achter de rug. Een rugzakje met allemaal groezelige herinneringen waar jij niks mee van doen wil hebben, geloof ons. Gezeur over andere oude mannen die haar hebben laten zitten, over de kat die ze niet wil wegdoen, dat ze graag elke avond wil rummikuppen en naar een naturistencamping gaat en dat ze heur haar echt niet anders dan rood wil verven.

Zit je uiteindelijk onder haar kerstboom terug te verlangen naar die ‘oude’ kerst engel…

 

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT